Koop je radiator kwasten bij Verfwebwinkel

Kwaliteitskwasten zijn onontbeerlijk voor laagdikte en kwalitatief hoogstaand schilderwerk.  Naarmate een kwast langer gebruikt wordt zult u merken dat de kwast naar uw hand gaat staan en dus steeds lekkerder gaat smeren. Een goede kwast bestaat uit 100% varkenshaar. Voor goedkopere kwasten wordt paardenhaar gebruikt, soms gemengd met varkenshaar. Verfwebwinkel heeft diverse soorten radiator kwasten in het assortiment. Hieronder helpen we je met het kiezen van jouw radiator kwast.

Type haar

Varkenshaar
Een varkenshaar is een klein natuurlijk wonder op zich en heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het de ultieme grondstof is voor de verfkwast. Varkenshaar is dikker, sterker en elastischer als ieder ander dierlijk haar en biedt grote weerstand aan mechanische krachten. Één enkele varkenshaar kan meer dan 2 kg dragen zonder te breken. Varkenshaar is conisch, een eigenschap die zowel voor de vervaardiging van de kwasten als ook voor de functionering onontbeerlijk is. Conisch wil zeggen dat de haren aan de wortelzijde dikker zijn als aan de uiteinden. De conische haren zorgen ervoor dat de kwast de verf kan vasthouden en geleidelijk weer afgeeft.

Kunstvezels
De moderne kunstvezels onderscheiden zich door een hoog verfopname vermogen en een gecontroleerde afgifte van de verf. De vezels hebben een kunstmatige bles en zijn derhalve zeer zacht aan de bovenzijde voor een afwerkresultaat zonder kwaststrepen. De flexibiliteit van de vezels is nagenoeg gelijk aan dat van varkenshaar. Voor de verwerking van watergedragen verven bieden deze polyester vezels ontegenzeggelijk voordelen ten opzichte van varkenshaar. De vezels zorgen voor een gecontroleerde afgifte van de verf zonder indroging van de verf in de vezels. De vezels sluiten zich mooi in de verf ook als ze na gebruik in het water worden bewaard en gaan niet “tulpen”, dat is het zogenaamde wijd staan wat bij varkensharen kwasten gebeurt als ze in het water worden bewaard.

Radiator kwasten

Radiator kwasten hebben een lange steel met een bocht in de kwast, hierdoor kom je gemakkelijk achter je radiator. Deze kwasten zijn verkrijgbaar van Staalmeester, Goudhaantje en Anza

Welke kwast heb je nodig?

Voor zowel water- als terpentinegedragen verf.

Staalmeester Radiatorkwast 2010
Staalmeester Radiatorkwast 2010 is geschikt voor het schilderen van radiatoren. Maar natuurlijk ook voor andere moeilijk bereikbare plaatsen. Dankzij de speciale polyestermix van Staalmeester kun je met deze radiatorkwast streeploos schilderwerk leveren!

Goudhaantje Futura Radiatorkwast serie 480
Met de Futura-serie heeft Goudhaantje een gouden zet in handen. deze kwasten leveren prachtig werk en zijn geschikt voor zowel de watergedragen (Acryl) lakken als de synthetische (alkyd)lakken die voldoen aan VOC2010

Anza Radiatorkwast Prof 305
Bestel hier de Anza Radiatorkwast Prof 305 voordelig online. De Anza Radiatorkwast Prof 305 heeft een lange houten ongelakte steel en is voorzien van witte varkensharen. Zeer geschikt voor het aanbrengen van latex, muurverf of lak. Daarnaast is de Anza Radiatorkwast Prof 305 voorzien van een handige knik in de steel.

Voor terpentinegedragen verf

Goudhaantje Radiatorkwast serie 460
Goudhaantje Radiatorkwast is een kwast van Chinees varkenshaar, Chunking 90% tops. Deze Radiatorkwast, oftewel bokkenpoot, is geschikt voor het schilderen met terpentine gedragen verf. De kwast is krom dus gemakkelijk moeilijk bereikbare plaatsen schilderen

Wegwerpkwasten

Wegwerpkwasten hebben sneller de kans om haartjes te verliezen, deze zijn daarom meer geschikt voor eenmalig schilderwerk bijvoorbeeld om een sample potje mee uit te smeren. Deze zijn zowel rond, plat, radiatorkwast als in een blokkwast verkrijgbaar.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »