Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
20 Jan 2017 | boenwas

Decoratief aan het werk met kalkverf en decowax

De mogelijkheden zijn eindeloos met kalkverf en decowax ! !

Vloeren, meubels, decoratiespulletjes enz. (bijna) alles kun je beschermen en/of oppimpen met Lacq Decowax

Bescherm je spullen met deze beschermende wax of geef ze een old-look. Temper felle kleuren, creëer een patina of ga gewoon aan de slag en zie wat je kan creëren..... Mogelijkheden te over.

Er zijn zelfs 3 metallics (Brons, Koper en Goud) om een prachtig sprankelend effect toe te voegen. Om het eindresultaat extra ‘shiny’ te maken met een subtiele metallic glans. Ook kan je deze metallics gebruiken om de onderliggende kleur iets lichter te maken.
De wax kan gebruikt worden om onbehandeld hout een kleur of uniek effect te geven. Met de kleurloze variant bescherm je je ondergrond zonder dat het heel erg zichtbaar is.

Nogmaals de mogelijkheden zijn eindeloos, het enige waar je rekening mee moet houden is dat Lacq Decowax alleen hecht op een poreuze ondergrond zoals onbehandeld hout of een poreuze verfsoorten zoals kalkverf of krijtverf. Wil je Lacq Decowax op een gladde laklaag gebruiken dient deze eerst verwijderd moeten worden.

Het spreekt voor zich dat het resultaat en de kleurbeleving kan per ondergrond verschillen omdat hout een natuurlijk product is. Het is dan ook zeker niet onverstandig om een proefstukje te zetten om te bekijken of het resultaat wordt wat je in gedachten had.

Lacq Decowax wordt op ambachtelijke wijze gemaakt op basis van een 60 jaar oud en bewezen receptuur.
Het samenspel van natuurlijke wassoorten zoals bijenwas en carnauba was zorgen voor een unieke uitstraling in glans, structuur en kleurbeleving.
Lacq Decowax zorgt voor een beschermende laag en vult kleine oneffenheden in het oppervlak op. Dit maakt de Decowax uitermate geschikt voor de behandeling van meubels, vloeren of als beschermende laag op krijtverf of kalkverf.

Gebruiksaanwijzing:

Zet altijd eerst een proefstukje op om het te verwachten resultaat te testen. Breng Lacq Decowax dun aan met een doek,kwast of schuurspons. Verdeel de was goed over de volledige oppervlakte en vervolgens laten drogen. Na droging de aangebrachte was uitpoetsen met een doek tot de gewenste glansgraad.

Een waslaag hoef je niet verder af te werken. Wel moet je de waslaag af en toe bijwerken en met was blijven onderhouden. De waslaag is eenvoudig (plaatselijk) bij te werken.

Decowax kopen?

Shop online op Verfwebwinkel.nl

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »