Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
17 Nov 2016 | grondverf

Meubels schilderen in 3 stappen

1.Verf aanbrengen met kwast of roller

Hoewel het meestal niet nodig is, moet je wellicht toch nog enkele voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het opschuren van het oppervlak of het aanbrengen van een laag grondverf. Controleer even of dit nodig is door dit blog te lezen.

Alle voorbereidingen getroffen? Dan kun je de meubels schilderen! Kies allereerst de juiste verfsoort. Een goede optie is de Rust-Oleum Chalky Finish meubelverf. Deze verf kan zowel op hout, als op ieder ander voorbehandeld hard oppervlak toegepast worden. Roer de verf voor gebruik goed door. Breng hem vervolgens met een kwast of roller met korte mohairharen op het oppervlak aan.

Tip! Houd je van een vintagelook? Breng dan twee lagen in contrasterende kleuren aan.

2. Meubels schuren

Nadat je de verf hebt aangebracht en hij opgedroogd is, kun je hem met een vochtig stukje schuurpapier of een vochtige doek lichtjes opschuren. Zorg ervoor dat je met de houtnerf mee wrijft. Door het licht opschuren, komt de oorspronkelijke kleur van het oppervlak weer terug en ontstaat een shabby-chic look. Wanneer je twee contrasterende kleuren verf hebt aangebracht, zal de onderste verfkleur hierdoor beter zichtbaar worden.

3. Resultaat beschermen met was of vernis

Als finishing touch breng je een meubelwas of vernis aan. Dit doe je op dezelfde manier als dat je de verf hebt aangebracht. Op plekken waar veel slijtage plaatsvindt (zoals een tafelblad), kun je het beste twee lagen was of vernis aanbrengen. Twijfel je of je was of vernis moet gebruiken? Lees dan de verschillen in afwerking tussen deze twee in dit blog

 

Bestel hier je Meubelverf

Shop online op Verfwebwinkel.nl

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »