Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
08 Nov 2016 | beschermlaag

Meubelverf beschermen met was of vernis

Beschermlaag van meubelwas

Meubelwas wordt veelal gemaakt van natuurlijke was, zoals deze Rust-Oleum Meubelwas. Deze was is transparant en beschermd het geschilderde oppervlak tegen vocht en vlekken. Het geeft je meubel een langdurig glanzende afwerking. Breng de was aan op een schone, droge ondergrond die behandeld is met meubelverf. Dit kan heel gemakkelijk met een zachte doek, borstel of kwast. De meubelwas van Rust-Oleum is in 15 minuten droog. Na 10 minuten kun je al met een zachte doek over het oppervlak wrijven om de gewenste glansraad te bereiken.

Tip! Wil je een glanzender oppervlak? Breng dan een tweede laag meubelwas aan.

 

Bescherming en kleur met decowax

Voor wie zijn meubels niet alleen wil beschermen, maar ook een andere uitstraling wil geven, is er Decowax. Deze was wordt al tientallen jaren op ambachtelijke wijze gemaakt volgens een bewezen succesvolle receptuur. Door de mix van zuivere terpentijn, natuurlijke bijenwas en carnaubawas ontstaat een unieke uitstraling. Door het uitgebreide kleurenaanbod is een eigen look te creëren. Decowax is tevens in metallic tinten te verkrijgen en breng je op dezelfde manier aan als gewone meubelwas.

Beschermende meubelvernis

Creëer je liever een matte afwerking in plaats van een glanzende? Kies dan voor een beschermende meubelvernis voor over je meubelverf. Zo geeft de Rust-Oleum Meubelvernis een gladde, matte afwerking die beschermt tegen vocht en vlekken. Deze duurzame en transparante lak benadrukt tevens het oppervlak. Dit geeft een mooi effect. De meubelvernis van Rust-Oleum is bovendien geschikt voor het schilderen van speelgoed, omdat hij voldoet aan de norm voor de veiligheid van speelgoed (NEN-EN 71-3:2013+A1:2014).

Let op! In tegenstelling tot meubelwas is meubelvernis pas na 2 tot 4 uur handdroog. Breng pas een eventuele tweede laag aan, nadat de vernis een nacht heeft gedroogd.

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »