Robin Bakx van Verfwebwinkel

Geschreven door: Robin Bakx

Shop online
31 Jan 2017 | hofleverancier

Restauratie van het koninklijk wapen van Koningin Wilhelmina

Allereerst zal ik me even voorstellen: Ik ben Robin Bakx en ik doe de opleiding Interieur en Decoratie. Vorig jaar heb ik de opdracht gekregen om het koninklijk wapen (hofleverancier- wapen) te restaureren. Dit gaat de komende 6 weken gebeuren, dus lees en kijk mee hoe ik dit grootse project aan ga pakken.

Dit was voor de zomervakantie (20-04-2015) toen Edwin Dalmeijer en ik vooronderzoek hebben gedaan naar de geschiedenis van het wapen, het materiaal waar het wapen van is gemaakt en de uiteindelijke materialen, gereedschappen en kleuren dat het wapen moet krijgen.

Contactpersonen
Ik heb direct contact gezocht met de stichting hofleveranciers Nederland om de nodige informatie te vinden over het wapen en zij hebben mij uitstekend geholpen om de afkomst, het materiaal en de uiteindelijke kleuren te bepalen.

Geschiedenis
Dit wapen komt uit 1936 en was voor de kapperszaak van Paul Murk, hij kreeg dit hofleverancier wapen omdat hij koningin Wilhelmina en prinses Juliana knipte tijdens hun verblijf op het landhuis Anneville. Na deze tijd heeft het wapen bij familieleden op zolder gestaan en werd er niets mee gedaan. Uiteindelijk zijn ze met dit wapen naar leraren van mijn school gekomen en hebben gevraagd of wij hem helemaal naar behoren kunnen restaureren.

Voor het stralen en spuiten corrosie aan de binnenkant van de kroon

Voor werkzaamheden
Voorafgaand is het wapen gestraald met hele fijne korrels door een professioneel bedrijf en daarna direct overgespoten met hechtprimer dat er voor zorgt dat dit wapen heel goed beschermd word tegen corrosie met een zo min mogelijke laagdikte. Daardoor kunnen wij alle gebreken en details duidelijk zien en is dit gemakkelijker bij te werken.

 Restauratie van het koninklijk wapenKlimmende leeuw Aangetast staal dat gestraald en gespoten is Put corrosie door de grondlaag

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »