Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
22 Sep 2017 | Sigma Air Pure

Sigma Air Pure: duurzame verf voor beter binnenklimaat

Sigma Coatings heeft een nieuwe duurzame verf ontwikkeld: Sigma Air Pure. Deze supermatte muurverf is niet zomaar een milieuvriendelijke verf, maar een speciale muurverf die bijdraagt aan een beter binnenklimaat. Sterker nog: de nieuwe Sigma muurverf is in staat om de lucht te zuiveren van vluchtige organische stoffen. Deze stoffen vind je normaal juist terug in verf. Sigma Air Pure is daarentegen oplosmiddelvrij en helpt zelfs bij het filteren en neutraliseren van de binnenlucht. Maar hoe dan? Wij leggen het je graag uit!

Wat zijn vluchtige organische stoffen?

Vluchtige organische stoffen (VOS) zijn stoffen die makkelijk verdampen. Ze werden veel gebruikt door verffabrikanten, maar sinds 2010 zijn de regels hiervoor flink aangescherpt. VOS zijn namelijk zeer schadelijk voor het milieu. Daarnaast is een deel van deze stoffen slecht voor de gezondheid, waaronder formaldehyde.

Wat is formaldehyde?

Formaldehyde is een VOS en één van de meest schadelijke voor het milieu en de gezondheid. Deze stof komt echter in iedere woning en iedere gebouw voor. Hij komt uit meubilair, tapijt, interieurstoffen, lijm en spaan- en vezelplaten. Ook bij bepaalde activiteiten komt er formaldehyde vrij. Denk bijvoorbeeld aan roken, schoonmaken en koken. Een lage concentratie formaldehyde is niet schadelijk voor de gezondheid, maar een hoge concentratie kan allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Bijvoorbeeld hoofdpijn of irritatie van de keel, neus en ogen. Uit onderzoek van de Wereld Gezondheid Organisatie blijkt dat de gemiddelde concentratie formaldehyde in de woning te hoog is. Daar moet dus iets aan gedaan worden!

Duurzame verf die de binnenlucht zuivert

Sigma Coatings is erin geslaagd om als eerste een verf te ontwikkelen die de lucht in de woning zuivert. Door middel van de innovatieve Air Purifying Technology kan deze verf formaldehyde moleculen uit de lucht filteren en neutraliseren. Deze hoogwaardige verf heet Sigma Air Pure. Het is een duurzame verf die geschikt is voor op muren en plafonds in de woning. In ruimtes waar je regelmatig of lang verblijft, is het slim om de muren en plafonds te verven met Sigma Air Pure. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, woonkamer en keuken. Deze duurzame verf zuivert gedurende 7 jaar tot wel 70% uit de binnenlucht!

 

Milieuvriendelijke verf voor op muren en plafonds

Naast de revolutionaire eigenschappen van Sigma Air Pure, is het ook nog eens een hele milieuvriendelijke verf. De verf is voor 45% biobased, wat betekent dat hij bestaat uit herwinbare in plaats van fossiele grondstoffen. Daarnaast is de verpakking gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Het is niet voor niets dat Sigma Air Pure DUBOkeur® gecertificeerd is! Dit betekent dat deze muurverf tot de meeste milieuvriendelijke verf uit zijn categorie behoort. Wil jij een verf die niet alleen super goed dekt en een hoogwaardig eindresultaat geeft? Maar die ook nog eens goed voor mens en milieu is? Een verf die het binnenklimaat in huis zelfs béter maakt? Kies dan voor Sigma Air Pure voor op de muren en plafonds in jouw woning!

Ingewikkeld verhaal? In onderstaande video wordt nog eens rustig uitgelegd wat Sigma Pure Air duurzame verf nou precies doet!

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »