Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
20 Jan 2017 | piet hein eek

Stalen frame, houten blad; een gave tafel

Op zoek naar een gave tafel?? Fan van Piet Hein Eek of Stalen Frame, Houten Blad?  Maar liever een nog unieker exemplaar, maak hem dan zelf…Heel leuk allemaal hoor ik je denken, enneh....… als handige Harrie of Hetty kan ik zeker een gave, hippe (sloophout) tafel maken.

Maar wat zet je dan op het stalen frame houten blad om dit te beschermen en praktisch in het dagelijks gebruik te laten zijn? Heel simpel; Dat is afhankelijk van de glans die je mooi vindt voor je tafel.

In dit blog behandel ik enkele mogelijkheden om je tafel af te werken.

Allereerst dient het hout altijd voorbehandeld te worden….. Nadat het verwerkt is tot, nu al, je lievelingstafel, verwijder je al het stof, zaagsel en andere ‘losse dingen’ aan het blad met een handveger, stoffertje of stofzuiger. Daarna ontvet je de tafel met bv Universol en schuur je deze. Waarom in deze volgorde lees je hier

 

En dan……. Dan komt het moment suprême….. de afwerking.  

Bedenk goed wat je wensen zijn en laat je daarbij goed adviseren.

Niks is zo frustrerend als een verkeerd product op je mooie werk en opnieuw moeten beginnen omdat het niet voldoet, bladdert of afgeeft. Wil je een kleurtje gebruiken, zet proefjes op een stukje afvalhout (of op de onderkant van het blad)

Maar al is je tafel nog zo mooi, als hij niet goed beschermd wordt kun je er niet optimaal van genieten en vooral niet optimaal gebruik van maken.

Uit welke opties kun je kiezen;
 

 1. Hoogglans:
  Wil je een hele gave hoogglans dan kun je kiezen voor de Gestookte Jachtlak van Lacq. Deze heeft een fantastisch gave bolle glans en laat het lijken alsof het gegoten is……maar dan moet je wel minimaal een laag of 6-8 schilderen.
   
 2. Zijdeglans: Voor een zijdegans afwerking kun je een parketlak kiezen. Door te kiezen voor een blanke lak op waterbasis (niet vergelend) of voor een traditionele lak op terpentinebasis.
   
 3. Wil je het liever wat meer naturel en onbehandeld laten lijken dan kun je kiezen voor Hardwax of een Naturel lak. Voor de optimale bescherming wordt deze ook 3 lagen aangebracht op onbehandeld hout.
   
 4. Voor een supergaaf effect kies je een decowax waarmee je uit diverse kleuren kan kiezen (zelfs metallic). Je tafelblad krijgt dan een subtiele glans al dan niet met een metallic uiterlijk, maar blijf je de houtnerf en tekening zien.
   
 5. Je kan er ook nog voor kiezen om je tafel dekkend te schilderen bv met een chalkpaint. Deze werk je dan af met een wax of decowax om hem bestand te maken voor dagelijks gebruik.
 

Denk je na dit lezen… poeh.. toch best veel werk….. maarja wel nog steeds op zoek naar een gave tafel?

De mannen van Stalen Frame, Houten Blad (een samenwerking tussen van sloophout.com en Ventastic) maken tafels met een verhaal. Het stalen frame komt vaak van dakconstructies uit een oude fabriek, een deur of zelfs een stuk muur. De gebruikerssporen vertellen het verhaal van het staal. Hierdoor is iedere tafel uniek!Het houten blad komt wordt gehaald bij de sloop van oude boerderijen, schuren, treinen, huizen en fabrieken in binnen en buitenland.

Unieke uitstraling en materiaal met een verhaal. Hoe gaaf is dat!!

SFHB tafel 2        SFHB tafel        Stalen Frame Houten Blad 2        Stalen Frame Houten Blad

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »