Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
20 Dec 2016 | accentkleur

Verfinspiratie voor de woonkamer

Een wit geschilderde woonkamer is tijdloos en neutraal. Het is met alle soorten meubels en materialen te combineren. Witte muren kunnen echter ook saai en onpersoonlijk overkomen. Je kunt dit opvangen door opvallende en persoonlijke meubels en accessoires te gebruiken. Een ander kleurtje op de wand doet echter ook wonderen!

Accentkleur

Om je woonkamer op te fleuren, kun je gebruikmaken van een accentkleur. Je kunt veilig beginnen door te kiezen voor grijs- of aardetinten. Je kunt echter ook experimenteren met andere kleuren. Hoewel veel mensen het spannend vinden om een pasteltint of felle kleur op de muur te plaatsen, geeft het veel sfeer en karakter. Als je een kleur na verloop van tijd beu bent, is de muur zo overgeschilderd. Ben je nog niet helemaal zeker van welke accentkleur je op de muur wilt? Koop dan een samplepotje (bijvoorbeeld van Little Greene of Farrow & Ball) waarmee je de kleur eerst op een klein deel van de wand kunt testen.

 

Lambrisering schilderen

Wanneer je een kleine woonkamer hebt of een waar weinig licht invalt, kunnen kleuren soms nogal op je afkomen. Hierdoor lijkt de kamer kleiner en dat wil je natuurlijk niet. Om dit te voorkomen, maar toch kleur toe te voegen, kun je ook een gekleurde lambrisering schilderen. Je schildert dan enkel het onderste deel van de muur (bijvoorbeeld tot een hoogte van 1.20m) en laat het bovenste deel wit. Zo behoud je een ruimtelijk gevoel.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »