Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
14 Sep 2016 | sjabloneerkwast

Verfsjablonen aanbrengen: zo doe je dat

Je kunt verfsjablonen kopen, (gratis) downloaden, op maat laten maken of zelf maken. Je brengt het verfsjabloon aan door middel van een mal die je ook kunt kopen of maken. Om zelf een mal te maken, print je eerst het sjabloon uit op het gewenste formaat. Leg vervolgens polyester folie over het sjabloon en snijd de contouren uit met een stanleymes. Na het ontvetten van de muur, kun je de mal met afplaktape stevig op de muur vastplakken. Je bent nu klaar om te gaan schilderen.

Tamponeren

De mal kleur je niet zomaar in. Je gebruikt hiervoor een speciale schildertechniek: tamponeren. Hierbij breng je de verf door middel van een speciale sjabloneerkwast met een kloppende beweging aan op de muur of vloer. Je kunt ook zelf een sjabloneerkwast maken door om het onderste deel van de haren van een ronde kwast schildertape te plakken. Zo zorg je ervoor dat de haren goed bij elkaar blijven wanneer je de verf aanbrengt. Verf eerst de randen van het sjabloon en werk daarna naar binnen. Let op dat je je kwast goed rechthoudt, zodat er geen haren onder de mal kunnen komen. Dekt de verf niet in een keer? Breng dan nog een tweede laag aan.

Minimale inspanning, maximaal resultaat

Ben je klaar met schilderen? Verwijder de mal dan meteen. Pas op dat je de mal bij het weghalen niet verschuift. Je kunt het resultaat nu pas echt goed bewonderen. Dat heb je toch maar mooi zelf gedaan! De smaak te pakken en wil je op korte termijn nog een keer tamponeren? Wikkel je (zelfgemaakte) sjabloneerkwast dan goed in plasticfolie. Zo niet, dan kun je ‘m gewoon laten indrogen en weggooien.

Verfsjablonen online kopen

Shop online op Verfwebwinkel.nl

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »