Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
11 Jan 2017 | reparatiemortel

Verti-Patch ; Verticaal scheuren repareren zonder geknoei

Rust-Oleum heeft de Verti-Patch hiervoor ontwikkeld. Verti-Patch wordt zo hard als graniet en krimpt niet. Daardoor is Rust- Oleum Verticale Reparatiemortel 5110 zoals de Verti- Patch officieel heet, geschikt voor binnen en buiten.

Nadat je dit twee-componenten product hebt aangemaakt volgens de gebruiksaanwijzing kun je beginnen met een dun laagje reparatiemiddel en dit kun je steeds dikker opbouwen totdat de gewenste dikte bereikt is.

Is de Verti-Patch eenmaal gedroogd dan is het zo hard dat je er zelfs in kunt boren.

Ideaal dus voor je muren (of andere minerale ondergronden) die bijvoorbeeld door de vorst beschadigd zijn en waarbij misschien zelfs de bewapening blootligt.

 

Hier beneden vind je een handig 5- stappenplan om de muur te behandelen met Rust-Oleum Verti-Patch:

  1. De ondergrond moet schoon, droog en vrij van losse delen en coatings zijn. Het werkt het prettigste om dit met een staalborstel aan te pakken door over de te behandelen ondergrond te gaan.
  2. Zit er onverhoopt vuil, vet of olie op de ondergrond dan kan deze eenvoudig verwijderd worden met Rust-Oleum ND14. Deze superfijne ontvetter is voor vele doeleinden geschikt.
  3. Je hoeft de scheur niet verder voor te strijken of dergelijke. Mocht je een zogenaamd stuclaagje aan willen brengen met de Verti-Patch dan is het beter om te kiezen voor de Rust-Oleum 5410 als dunne laag op een zuigende ondergrond.
  4. Maak de Verti-Patch aan volgens de gebruiksaanwijzing en meng deze minstens 5 minuten tot dat je een uniforme egale kleur hebt.
  5. Breng de zojuist aangemaakte reparatiemortel aan op je muur. Hou er rekening mee dat de pot-life van dit product ongeveer 30 -60 minuten is. Daarna kun je er niet meer mee werken!!! Hou daar dus rekening mee met het aanmaken van de Verti-Patch.

Als je wilt kun je de Verti-Patch na droging nog afwerken met een mooie kleur geschikte muurverf.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »