Robin Bakx van Verfwebwinkel

Geschreven door: Robin Bakx

Shop online
31 Jan 2017 | hofleverancier

Week 2: Bladgoud plakken en meer....

De volgende stap is aan bod en dit is de ondergrond kleur van het bladgoud voor het wapen te schilderen. Dus ga ik uitzoeken welke verf goed is voor dit wapen, de kleur en daarna het bladgoud aanbrengen.

Verf voor onder het bladgoud

Voor de verf heb ik gekozen voor Rust-Oleum 9600, omdat deze verf een twee componenten polyurethaan is. Dat zorgt er voor dat de verf bij 20 graden na 5 dagen geheel doorgedroogd is. Daardoor kan ik heel snel mijn bladgoud gaan plakken, omdat bij traditionele alkydhars verven de droogtijd langer dan 3 weken is voordat alle oplosmiddelen totaal verdampt zijn uit de verf. Zodra je over verse verf gaat lijmen en plakken kan het oplosmiddel niet meer weg omdat het bladgoud voor een afgesloten laag zorgt.

Ondergrond kleur

Voor de ondergrond kleur van het bladgoud heb ik een donkere oranje kleur gekozen omdat deze kleur er voor zorgt dat het bladgoud warmer overkomt. Bladgoud is namelijk heel dun en lijkt altijd een beetje door te schijnen. Daarnaast komt er nog een lijm tussen, het zogenaamde mixtion. Dit mixtion word verdunt met wasbenzine om er voor te zorgen dat dit zo dun mogelijk aangebracht kan worden.

  Ondergrond voor bladgoud Dichtbij rust-o-thane 9200 Je maintendrai Geschilderde klimmende leeuw word later geplakt met bladgoud

Bladgoud plakken moet door een professionele restaurateur gedaan worden omdat dit heel veel kennis over de ondergrond en producten vraagt! Ik heb een oude manier van bladgoud plakken gebruikt en deze word nog zelden gebruikt in de praktijk! Mij is dit geleerd door Koen van der Ven de leraar schilderen op het Radiuscollege in Breda.

Het aanbrengen van bladgoud

Voor het bladgoud heb ik Dubbel torengoud gebruikt van 23,75 karaats goud. Dit bladgoud zit vast op vloei en betekend dat je dit op maat kunt knippen en daarna aan kunt brengen met een vaste hand en een zacht kwastje.  

Linker knoop van de mantel bladgouden leeuw op een wapenschild Rechter knoop van de mantel

Je Maintiendrai Mantel van het koninklijk wapen

 

Noris Bladgoudfabriek Wapenschild koningin wilhelmina klimmende leeuw

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Recente reacties

  • Tl v Berkel

    Tuesday 31 / 01 / 2017

    Kan niet wachten om te begingen

Laat ook een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »