Je hebt nog geen producten in je winkelwagen...

Filteren

Klaar
Filters
Toepassing
Buitenduurzaamheid
Gebruik
Glansgraad
Verfsoort

Primer voor roest

6 Product(en)
Sorteer op:

Kies de juiste primer voor roest met onze keuzehulp

Het zoeken naar een grondverf die geschikt is voor door roest getroffen oppervlakten is makkelijker dan ooit. Maak gebruik van onze keuzehulp en zoek naar aanbiedingen, merken en typen grondverf/primer.

Wanneer heb je een grondverf voor roest nodig?

In gevallen dat je een met roest getroffen metalen of ijzeren oppervlakte weer netjes wilt krijgen is een roestbestendige primer aan te raden. Je wilt namelijk er voor zorgen dat de roest na de schilderklus niet meer terugkomt. Deze speciale primers hechten goed tegen de roest en gezonde metaaldelen aan en stellen je instaat om na het aanbrengen van de grondverf een mooie metaalverf aan te brengen.

Direct over roest schilderen?

Als je over roest wilt schilderen heb je eerst een primer voor roest nodig. Met een primer voor roest kun je direct over (opgeschuurde) roest schilderen. Met deze roestbestendige primer kun je niet alleen over de roest heenschilderen, de roest komt daarna ook niet meer terug. In de primer voor roest zit namelijk een corrosiewerend stofje, daardoor gaat het metaal niet meer roesten. Roest op ijzer verwijderen is dus niet langer noodzakelijk voor een mooi resultaat!

Hoe ga je te werk met roestwerende primer?

Grote stukken roest verwijderen met een steekmes, daarna met een staalborstel de kleinere stukken roest af borstelen. Met een stoffertje het laatste stof verwijderen. Eventuele kleine sporen roest vormen geen probleem. Schuren is niet nodig, je kunt gelijk beginnen met de roestwerende primer.

Hoe breng je primer voor roest aan?

Je kunt roestwerende primer aanbrengen met een kwast of roller, al naar gelang je dat zelf handig vind. Let er wel op dat je voldoende laagdikte aanbrengt want dan heb je de beste roestwerende eigenschappen. 
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »