Categorieën

Klaar

Filter

Filters

Klaar

Glasweefsel, Glasvlies of Renovatievlies online kopen?

6 Product(en)
Sorteer op:

Glasweefselbehang is deels decoratief, deels functioneel. Het wordt meestal opgebracht om een gebarste en beschadigde muur te versterken. Slecht en/of oud pleister- en stucwerk worden door het fijne raamwerk van sterk glasvezel keurig tegen de muur gehouden, zonder een kans te krijgen verder af te brokkelen.

Verdere voordelen van Glasweefselbehang zijn:

  • Brandvertragend: glasvezel brandt niet of nauwelijks. Zeker gecombineerd met een ondergrond van gipsplaat heeft u een uitstekende brandveiligheid.
  • Stootvast: de kracht van glasvezelbehang voorkomt dat het stuc- of pleisterwerk bij aanstoten loslaat.
  • Verwijderbaar? helaas is glasweefselbehang nagenoeg niet meer verwijderbaar indien gelijmt met glasweefsellijm.
  • Hygiënisch: glasweefselbehang is gemaakt van glasvezels en deze zijn allergievrij. Samen met de verf vormen zij een hygiënisch schild. Hierdoor kunnen organismen in de ondergrond zich niet nestelen.
 

Waarmee kun je glasweefselbehang overschilderen?

Glasweefselbehang kun je overschilderen met diverse soorten muurverf (latex). Bijvoorbeeld Sigma Sigmatex Superlatex Mat of Sikkens Alphacryl Pure Mat. Hiervoor kun je een gewone vachtroller gebruiken, die je normaal ook voor deze muurverf zou gebruiken. Indien je een kwalitatief mindere muurverf gebruikt, heb je een grote kans op craqueleren ( barsten in de muurverf), dit komt doordat er spanningsverschil is tussen de glasweefsellijm en de muurverf.

Je kunt glasweefselbehang ook overschilderen met een 2 componenten epoxy coating. Hierdoor wordt het glasweefselbehang nog beter afwasbaar, schorbaar zelfs. Je kunt hier een 2K coating van Rust-Oleum voor gebruiken, bijvoorbeeld e Rust-o-Thane 9200

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »