Hardhout komt uit de tropische regenwouden en wordt veel gebruikt voor schuttingen en buitenmeubelen.Hardhout is een sterke houtsoort dat onbehandeld een jaar of twintig meegaat, maar onder invloed van het weer wel enorm vergrijsd.

Als u de mooie, warme uitstraling die dit houtsoort van zichzelf heeft, wilt behouden dan moet u het voor gebruik behandelen met olie of beits.  

Hermadix heeft de volgende producten in het assortiment voor hardhout:

  • Reinigers / Cleaners
  • Hardhoutolie

Hermadix Reinigers / Cleaners:

Met de hardhoutreiniger van Hermadix tover je vervuild en vergrijsd hardhout eenvoudig on in de originele staat. Speciaal voor teak is er de Hermadix Teak-Cleaner waarmee de vergrijsde en vervuilde teakhouten tuinmeubels op een milieuvriendelijke manier grondig gereinigd kunnen worden. De meubels zien er na gebruik van deze reinigers weer uit als nieuw.

Als het hout daarna behandeld wordt, blijft de mooie, warme originele kleur behouden. Het behandelen van hardhout kan met beits of olie. Geoliede ondergronden kunnen nadien niet meer geschilderd worden met beits, met uitzondering van Toff. Olie geeft het hout de meest natuurlijke uitstraling. Olie bladdert niet en kan plaatselijk bijgewerkt worden.

Hardhoutolie:

Speciaal voor teak is er Hermadix Toff. Deze TOFF is watergedragen en oplosmiddelvrij, dus minder milieubelastend dan gewone teakolie. Na droging is deze teakolie waterafstotend en voorkomt het vergrijzing. Het product bevat geen siliconen en kan desgewenst worden overgeschilderd. Met deze olie wordt de originele houtkleur geaccentueerd.

Liever een kleurtje op de tuinmeubels, schutting of pergola? Dan is E-OFF hardhoutolie een goed idee. 
Deze universeel toepasbare hardhoutolie is verkrijgbaar in Nature Brown, White Wash en Dark Graphite, vormt geen filmlaag, bladdert dus niet en is geschikt voor alle hardhouten ondergronden.

Bangkirai is ook een houtsoort die veel gebruikt wordt in en om het huis.
De mooie, warme uitstraling van Bangkirai hardhout gaat verloren door weersinvloeden als het niet op tijd wordt behandelt. Bangkirai wordt vuil en grijs en vlonders kunnen gevaarlijk glad worden door aanhechting van algen. Door gebruik te maken van Bangkirai- olie wordt dit alles voorkomen.

Deze Hermadix Bangkirai olie droogt snel, geeft langdurige, waterafstotende bescherming en voorkomt vergrijzing en vervuiling. Het is speciaal ontwikkeld voor vlonders en bruggetjes en andere buiten toepassingen van deze keiharde houtsoort.
Wat maakt deze bangkirai-olie anders dan alle andere? De Bangkirai Olie van Hermadix is een water gedragen Bangkirai olie, die geen oplosmiddelen bevat en dus minder milieubelastend is. 

 

 

 
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »