Je hebt nog geen producten in je winkelwagen...

Filteren

Klaar
Filters
Toepassing
Buitenduurzaamheid
Gebruik
Glansgraad
Verfsoort
Schrobvastheidsklasse

Muren

25 Product(en)
Sorteer op:

Het schilderen van buitenmuren vraagt wel enige kennis. Bereid de werkzaamheden daarom
grondig voor, trek ruim de tijd uit voor het voorbereidende werk en kies enkel
voor kwaliteitsproducten. Deze geven de meeste garantie op een langdurige
decoratieve bescherming.

De voorbereiding van de ondergrond is afhankelijk van de soort ondergrond en de
toestand waarin die zich bevindt.
Inspecteer daarom zorgvuldig vooraf de te schilderen ondergrond. Zijn de muren
vochtig? Zijn er losse delen aanwezig? Hoeft het voegwerk niet vervangen te
worden? Zijn de huidige verflagen nog in goede staat?
Neem bij twijfel in ieder geval contact met ons op

Stappenplan:

  1. Maak de muur grondig schoon met een hogedrukreiniger en staalborstel. Verwijder het stof met een zachte borstel of stoffertje. Controleer de voegen. Zijn deze erg brokkelig, krab ze dan uit. Deze voegen dient u opnieuw te voegen. Laat alles goed drogen!
  2. Dek de bodem af met dikke afdekfolie. Zo voorkomt u dat de kwast in de aarde terecht komt, als u de onderste laag aan het schilderen bent en dat er verfspatten op de grond komen.
  3. Strijk onbehandelde baksteen eerst voor met een voorstrijkmiddel geschikt voor buitengebruik. Laat dit goed drogen, volg de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Plak kozijnen en ander houtwerk af met kwalitatief goede schilderstape. Gebruik een verfemmer met bijpassend verfrooster. Een emmer valt niet snel om en er kan een flinke voorraad in.
  5. Verdeel de muur in denkbeeldige vlakken van ongeveer 1m². Schilder eerst de randen van de muur en de aansluitingen met de kozijnen met een kwast. WERK NAT IN NAT OM VLAKKEN TE VOORKOMEN.  Met een kleine bokkenpoot schilder je de moeilijke hoekjes.                           Breng de verf aan op het eerste denkbeeldige vlak. Werk daarna eerst door naar beneden en van links naar rechts. Laat de vakken elkaar goed overlappen.  Houd een kleine kwast bij de hand voor de moeilijke hoekjes. 

Tip!
Schilder de onderste 30cm van de muur in een donkere kleur (zwart, antraciet, bruin). Op zo’n donkere spatlaag zijn modder en aarde die na een regenbui tegen de muur spatten minder zichtbaar.

Denk aan uw veiligheid.
Trek stevige schoenen aan. Gebruik een trap die voldoende hoog is, voorzien van anti slip

treden en verplaats deze regelmatig of huur een steiger  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »