Koop je kwasten voordelig bij Verfwebwinkel

Type haar

Kwaliteitskwasten zijn onontbeerlijk voor laagdikte en kwalitatief hoogstaand schilderwerk.  Naarmate een kwast langer gebruikt wordt zult u merken dat de kwast naar uw hand gaat staan en dus steeds lekkerder gaat smeren. Een goede kwast bestaat uit 100% varkenshaar. Voor goedkopere kwasten wordt paardenhaar gebruikt, soms gemengd met varkenshaar.

Varkenshaar

Een varkenshaar is een klein natuurlijk wonder op zich en heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het de ultieme grondstof is voor de verfkwast. Varkenshaar is dikker, sterker en elastischer als ieder ander dierlijk haar en biedt grote weerstand aan mechanische krachten. Één enkele varkenshaar kan meer dan 2 kg dragen zonder te breken. Varkenshaar is conisch, een eigenschap die zowel voor de vervaardiging van de kwasten als ook voor de functionering onontbeerlijk is. Conisch wil zeggen dat de haren aan de wortelzijde dikker zijn als aan de uiteinden. De conische haren zorgen ervoor dat de kwast de verf kan vasthouden en geleidelijk weer afgeeft.

Kunstvezels

De moderne kunstvezels onderscheiden zich door een hoog verfopname vermogen en een gecontroleerde afgifte van de verf. De vezels hebben een kunstmatige bles en zijn derhalve zeer zacht aan de bovenzijde voor een afwerkresultaat zonder kwaststrepen. De flexibiliteit van de vezels is nagenoeg gelijk aan dat van varkenshaar. Voor de verwerking van watergedragen verven bieden deze polyester vezels ontegenzeggelijk voordelen ten opzichte van varkenshaar. De vezels zorgen voor een gecontroleerde afgifte van de verf zonder indroging van de verf in de vezels. De vezels sluiten zich mooi in de verf ook als ze na gebruik in het water worden bewaard en gaan niet “tulpen”, dat is het zogenaamde wijd staan wat bij varkensharen kwasten gebeurt als ze in het water worden bewaard.

Type kwasten

Blokkwast

Een blokkwast is geschikt voor allerlei soorten schilderwerk, maar met name voor latex en acrylverven op muren of plafonds. Een blokkwast is vaak handig als er grote oppervlakten geschilderd moeten worden. Verfwebwinkel heeft diverse merken in het assortiment, hieronder een korte samenvatting welke kwast bij jou klus past.
De goudhaantje Futura Blokkwast heeft synthetische haren.
Staalmeester Blokwitter 2910 heeft een unieke mix van Polyesterhaar gemixd met Chinees Varkenshaar, dit zorgt voor een streeploos eindresultaat.
Goudhaantje blokkwast Prof is gemaakt van chinees varkenshaar, kenmerken voor deze haarsoort in de gespleten punt. Door de gespleten punt zie je minder aanzetten en breng je meer laagdikte aan.  Deze blokkwast is ideaal voor het aanbrengen van Farrow & Ball  en Little Greene muurverf.
Ben je opzoek naar een goedkope blokwitter? Ga dan voor de Anza voordeel blokwitter. Let op dat deze blokwitter haartjes kan verliezen tijdens het schilderen.

Gebogen penselen Lyonse

Gebogen Penselen worden ook wel lyonse Penselen genoemd in de schilderswereld. Iedere schilder kent het gemak van deze penselen die in verschillende afmetingen leverbaar zijn. Je kunt Lyonse penselen gebruiken voor de moeilijk bereikbare plaatsen zoals bovenramen, hoekjes en overstekken.Verfwebwinkel heeft lyonse penselen in het assortiment van Staalmeester en Goudhaantje.

Penselen

Penselen zijn ideaal voor het schilderen van moeilijk bereikbare plaatsen of wanneer je heel precies wilt werken. Verfwebwinkel heeft vele maten op voorraad, het goudhaantje futura penseel serie 788 is van 4 mm tot wel 20 mm verkrijgbaar. De Anza Platium Pro is ideaal voor strak bijsnijschilderwerk, je kunt hele strakke lijnen zetten doordat je deze kwast in de kunstschildersgreep kunt vasthouden.

Platte kwasten

Platte kwasten zijn geschikt voor alle soorten schildersklussen. Denk hierbij aan beitsen, vernissen of om muurverf mee aan te brengen. Verfwebwinkel heeft diverse merken in het assortiment, denk aan Paintura, Staalmeester, Anza en Goudhaantje. Maar zelfs platte kwasten van Farrow & Ball zijn bij Verfwebwinkel verkrijgbaar.

Ronde kwasten

Ronde kwasten zijn voor verschillende schildersklussen handig. Ideaal om muurverf mee aan te brengen of je kozijn mee te lakken. Verfwebwinkel heeft  ook ronde kwasten met een punt in het assortiment, ideaal om zeer secuur mee te lakken. Veel kwasten zijn voor zowel terpentine- als watergedragen verf te gebruiken. Maar ook zijn er kwasten die voor alleen terpentine- of alleen watergedragen verf te gebruiken zijn. Onderaan staat een handig schema om je bij je keuze te helpen.

Radiator kwasten

Radiator kwasten hebben een lange steel met een bocht in de kwast, hierdoor kom je gemakkelijk achter je radiator. Deze kwasten zijn verkrijgbaar van Staalmeester, Goudhaantje en Anza

Wegwerpkwasten

Wegwerpkwasten hebben sneller de kans om haartjes te verliezen, deze zijn daarom meer geschikt voor eenmalig schilderwerk bijvoorbeeld om een samplepotje mee uit te smeren. Deze zijn zowel rond, plat, radiatorkwast als in een blokkwast verkrijgbaar.

Welke kwast heb je nodig?

Platte kwast

Universele kwast: Paintura Hybride Platte kwast, Staalmeester Kwast Plat Pro-Hybrid 2023 of Goudhaantje Platte Kwast Purple serie 686.
Voor terpentinegedragen verf: Goudhaantje Platte kwast serie 660
Voor watergedragen lakken: Goudhaantje Platte kwast Futura Serie 680
Voor beits, vernis, hardwax of olie aanbrengen gebruik je de Staalmeester Platte Kwast 2010 of Anza platte kwast 196

Ronde kwast

Universele kwast: Paintura Hybride kwast rond, Staalmeester Patentpuntkwast serie 2010 , Anza Economic 786
Universele kwast met punt: Staalmeester Besnijpuntkwast Pro-Hybrid 2022, Goudhaantje Rechampir kwast Serie 288, Staalmeester Bijsnijkwast Serie 2012
Voor terpentinegedragen verf: Goudhaantje kwast Patentpunt serie 260
Voor watergedragen lakken: Anza Titanium Aqua Kwast Serie 720, Goudhaantje Futura serie 280


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »