Koop je Lyonse penseel voordelig bij Verfwebwinkel

Kwaliteitskwasten zijn onontbeerlijk voor laagdikte en kwalitatief hoogstaand schilderwerk.  Naarmate een kwast langer gebruikt wordt zult u merken dat de kwast naar uw hand gaat staan en dus steeds lekkerder gaat smeren. Een goede kwast bestaat uit 100% varkenshaar. Voor goedkopere kwasten wordt paardenhaar gebruikt, soms gemengd met varkenshaar. Verfwebwinkel heeft diverse soorten lyonse penselen in het assortiment. Hieronder helpen we je met het kiezen van jouw penseel.

Type haar

Varkenshaar
Een varkenshaar is een klein natuurlijk wonder op zich en heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het de ultieme grondstof is voor de verfkwast. Varkenshaar is dikker, sterker en elastischer als ieder ander dierlijk haar en biedt grote weerstand aan mechanische krachten. Één enkele varkenshaar kan meer dan 2 kg dragen zonder te breken. Varkenshaar is conisch, een eigenschap die zowel voor de vervaardiging van de kwasten als ook voor de functionering onontbeerlijk is. Conisch wil zeggen dat de haren aan de wortelzijde dikker zijn als aan de uiteinden. De conische haren zorgen ervoor dat de kwast de verf kan vasthouden en geleidelijk weer afgeeft.

Kunstvezels
De moderne kunstvezels onderscheiden zich door een hoog verfopname vermogen en een gecontroleerde afgifte van de verf. De vezels hebben een kunstmatige bles en zijn derhalve zeer zacht aan de bovenzijde voor een afwerkresultaat zonder kwaststrepen. De flexibiliteit van de vezels is nagenoeg gelijk aan dat van varkenshaar. Voor de verwerking van watergedragen verven bieden deze polyester vezels ontegenzeggelijk voordelen ten opzichte van varkenshaar. De vezels zorgen voor een gecontroleerde afgifte van de verf zonder indroging van de verf in de vezels. De vezels sluiten zich mooi in de verf ook als ze na gebruik in het water worden bewaard en gaan niet “tulpen”, dat is het zogenaamde wijd staan wat bij varkensharen kwasten gebeurt als ze in het water worden bewaard.

Gebogen penselen Lyonse

Gebogen Penselen worden ook wel Lyonse Penselen genoemd in de schilderswereld. Iedere schilder kent het gemak van deze penselen die in verschillende afmetingen leverbaar zijn. Je kunt Lyonse penselen gebruiken voor de moeilijk bereikbare plaatsen zoals bovenramen, hoekjes en overstekken.Verfwebwinkel heeft lyonse penselen in het assortiment van Staalmeester en Goudhaantje.

Welk penseel heb je nodig?

Voor water- en terpentinegedragen verf

Staalmeester Lyonse Penseel Pro-Hybrid 2024
De Pro-Hybrid is gemaakt van 100% synthetische vezel. Daardoor super slijtvast, dus de kwast gaat gewoon veel langer mee! Deze Lyonse Penseel Pro-Hybrid 2024 is zeer soepel en veerkrachtig. Daarnaast een hoge lakopname. Dit komt omdat er geen paardenhaar meer in verwerkt is. En omdat er een aantal polyester vezels een watergolf hebben. Dit maakt de vezel in feite langer, dus meer verfopnamen. Perfect dus om de juiste laagdikte aan te brengen!

Staalmeester Lyonse Penseel 2010
Deze Staalmeester Lyonse Penseel 2010 heeft de herkenbare polyestermix waar staalmeester zo om bekend staat. Je kunt met dit penseel echt superstrak schilderwerk leveren dankzij deze unieke polyestermix. Die ook nog eens in een naadloze roestvrijstalen bus zit die doorlekken voorkomt. 

Goudhaantje Lionpenseel gebogen Serie 750
De Goudhaantje kwast van het type bokkepoot is een kwast van 100% chinees varkenshaar. Deze Goudhaantje kwast is geschikt voor het schilderen van terpentine- en waterverdunbare verf. De kop met de haren staat scheef op de steel van de kwast. Een bokkenpoot kwast van Goudhaantje gebruikt je voor plekjes waar je moeilijk bij kunt. Goudhaantje kwasten van type bokkenpoot zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Goudhaantje Lionspenseel Purple serie 786
Goudhaantje Lionpenseel Purple Serie 786 is een gebogen penseel met boterzachte haren. De gebogen Lionspenseel Purple serie 686 geeft een geweldig eindresultaat dankzij de de gemodificeerde polystervezels. Deze zijn boterzacht en laten de verf optimaal vloeien.

watergedragen verf

Goudhaantje Gebogen Futura Penseel Serie 780
Deze penselen van Goudhaantje zijn vervaardigd van unieke mix van gemodificeerde polyester vezels. De vezels zijn veerkrachtig en hebben een uitstekend verfopname vermogen. De conische vezels zorgen voor een geleidelijke verfafgifte zodat iedere gewenste laagdikte kan worden aangebracht. De zeer zachte bovenkant van de vezels van zeer fijne blesjes zorgt voor een streeploos afwerkresultaat. Door de perfect gesloten bolle stand van de vezels kun je er uitstekend mee besnijden. De penselen zijn inzetbaar voor de verwerking van vrijwel alle lakken, en bijzonder geschikt voor watergedragen lakken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »