Primers

22 Product(en)
Filter producten

Primers ! Vaak het meest ondergewaarde product in een verfsysteem.

Toch bepaald de primer in veel gevallen het uiteindelijke eindresultaat. Gelukkig heeft Rust-Oleum een heel scala met perfecte primers in hun assortiment zodat iedere ondergrond de aandacht krijgt die het nodig heeft.

Rust-Oleum primers simpelweg in te delen in 3 groepen:

  • Spuitbus
  • 1-componenten
  • 2-componenten

Spuitbus:

Primer of grondverf in spuitbus is vaak handig om moeilijk bereikbare plekken te behandelen, snel te werken of omdat de droogtijd aanzienlijk korter is dan de meeste primers die met de roller of kwast aangebracht worden. Voor de handige Harrie of Hetty heeft universeel inzetbare Rust-Oleum de Painters Touch Hechtprimer.
Voor op gladde en moeilijke ondergronden is de Hard Hat Hechtprimer of Combiprimer Hechtprimer geschikt, maar mocht de ondergrond geroest zijn dan is de Rust-Oleum Combiprimer Anti-Roest of Hard Hat roestwerende primer meer geschikt.
Voor het bijwerken van gegalvaniseerd staal of het bijwerken van blank metaal heeft Rust-Oleum Galva Zinc 2185, met 90% zink in de droge verflaag, ontwikkeld. Ideaal voor het bijwerken van bv. lasnaden. 

1-componenten primers:

Uiteraard zijn er ook blikken primer verkrijgbaar om het aanbrengen met kwast of roller moeglijk te maken. Veel van deze Rust-Oleum primers zijn ook te verspuiten met bv een airless spuit.
Voor op gladde en moeilijke ondergronden is de Combiprimer Hechtprimer geschikt, maar mocht de ondergrond geroest of licht vochtig zijn dan is de Rust-Oleum Combiprimer Anti-Roest of de Roestprimer 769-780 meer geschikt.
Rust-Oleum PVDF-primer wordt samen met de Rust-Oleum Metal Cladding Primer veel gebruikt op o.a. verzinkt staal, damwanden, PVDF, zink en aluminium. 

Heeft u een minerale ondergrond die u wilt schilderen, dan is de Rust-Oleum Vloerprimer 7201 uiterst geschikt. Deze PU-versterkte primer kan tegen een stootje en versterkt de hechting van bv. de Rust-Oleum vloercoating 7250.

Traditioneel zijn shopprimers om te verspuiten maar de Rust-Oleum Shopprimer 6400 kan ook met de kwast of roller aangebracht worden. Shopprimers worden gebruikt op blanke, koud gewalst, gebeitst, gestraald of licht geroeste staaloppervlakken.

Voor het bijwerken van gegalvaniseerd staal of het bijwerken van blank metaal heeft Rust-Oleum Galva Zinc 1085 ontwikkeld. Ideaal voor het bijwerken van bv. lasnaden. Deze primer kan met de kwast of roller aangebracht worden.

2-componenten primers:

Van oudsher zijn twee-componenten producten sterker dan 1 component. Het nadeel van 2K is dat het bijna niet met de kwast of roller aan te brengen is en het mooiste resultaat geeft door het te verspuiten.
Een paar uitzonderingen hierop zijn bv:

Rust-Oleum Primer 3333:

Rust-Oleum 3333 primer is ontwikkeld om aangebracht te worden op niet poreuze, zeer dichte minerale ondergronden zoals tegels of gevlinderd beton; non-ferro metalen zoals roestvast staal, aluminium of nieuw verzinkt staal en thermohardende kunststoffen zoals glasvezel versterkt polyester of epoxy.
Dit kan met de roller, kwast of airless verfspuit.

RUST-OLEUM Impregneerprimer 5401 heeft een uitstekende hechting op minerale ondergronden. Deze primer is speciaal ontwikkeld om met een kwast of roller aangebracht te worden op beton en andere poreuze, minerale ondergronden. De sneldrogende versie van deze primer is de Rust-Oleum 5421, speciaal voor betonnen vloeren.

Rust-Oleum Sneldrogende primer 3366 is uitermate geschikt voor op gladde en gesloten vloeren zoals gevlinderd beton, leisteen en geglazuurde tegels. Doordat deze lichtgrijze, watergedragen primer sneldrogend is kan de grondlaag en afwerklaag op 1 dag met een kwast of roller aangebracht worden.

De epoxyprimer van Rust-Oleum is de Rust-Oleum Metaalprimer 9170/9180. Deze sneldrogende, 2-componenten, oplosmiddelhoudende hechtprimer bevat speciale roestwerende pigmenten, is lood- en chromaatvrij en geschikt om aan te brengen op blank of gestraald metaal.

Vochtige ondergrond? Geen probleem voor de Rust-Oleum 5130 primer DSP. Dit is een epoxy primer speciaal voor vochtige ondergronden. Rust-Oleum 5130 Primer DSP heft dampdrukeffecten op. Rust-Oleum 5130 Primer DSP voorkomt blaasvorming door lucht/vochtigheid op ondergronden van asfalt of beton.

Rust-Oleum Roestgrondlaag 9169 is ontwikkeld voor gebruik op handontroeste staaloppervlakken en gebaseerd op 2-componenten oplosmiddelhoudende epoxyharsen. Roestgrondlaag 9169 bevat speciale roestwerende pigmenten.