Vind je schildersmes voordelig bij Verfwebwinkel

Om professioneel te kunnen schilderen is het van belang om de juiste materialen in huis te hebben. Een van deze benodigdheden is een schildersmes, die vind je bij Verfwebwinkel.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een mes?

Bij het aanschaffen van een mes voor schilderklussen zijn een aantal dingen van belang. Allereerst moet het mes betrouwbaar zijn en goed en stevig in het handvat zitten. Wanneer je gaat snijden moet het mes zelf ook vastzitten, zodat deze tijdens het snijden niet plotseling naar beneden schiet of kan inklappen. 

Je moet het mes makkelijk en veilig kunnen vervangen en let er vooral op dat het mes inschuifbaar, inklapbaar of een kapje heeft zodat het na gebruik veilig kan worden opgeborgen. 

Universeel mes

Een afbreekmes is voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Afbreekmessen zijn navulbaar met reservemesjes. Wil je eenmalig een afbreekmes gebruiken? Ga dan voor een wegwerpmes.

Om je folie of afdekvlies eenvoudig op maat te snijden kun je de PrimaCover Snijmes gebruiken. Met dit mes snij je moeiteloos je bescherming op maat. Tevens te gebruiken voor het snijden van tapijt folie.

Voor het plamuren en spacken gebruiken we andere soorten messen, kijk daarvoor vooral even naar de categorie Plamuur & Spackmessen.

Tips bij het gebruiken van een mes

Veiligheid is het allerbelangrijkste en daarom geven wij jou nog een aantal tips om zo veilig mogelijk aan het werk te gaan. 

  • Ga nooit materiaal hakken of steken met een mes, gebruik het uitsluitend voor snijden.
  • Snijd altijd van jezelf af en nooit naar jezelf toe, zo voorkom je verwonding als het mes plots doorschiet. 
  • Let op je vingers tijdens het snijden.
  • Druk niet te hard en laat het mest het werk doen.
  • Let erop wanneer je een mes in je zak steekt dat deze niet open is.
  • Berg het mes altijd veilig op wanneer je klaar bent met snijden.
  • Let op bij het weggooien van mesjes, zorg ervoor dat de meisjes veilig zijn zodat andere mensen zich niet kunnen bezeren. 
  • We adviseren natuurlijk ook om altijd handschoenen te dragen wanneer je gaat snijden.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »