Koop je ontvetter voordelig bij Verfwebwinkel

Moet je nou eerst schuren of eerst ontvetten voor je gaat verven? Dat is altijd de hamvraag, en zeker geen onbelangrijke! Want wanneer je de verkeerde volgorde toepast kan dat wel eens tot onthechting van de verf leiden. Verfwebwinkel heeft een ruim assortiment aan ontvetters en schuurpapier om jouw klus goed te laten verlopen.

Waarom hecht verf niet goed als je de volgorde omdraait?

Er ligt altijd een beetje vuil, vet, fijnstof, huidvet en dergelijke op een verflaag. Dat komt er gewoon op in de loop van de tijd, daar is niets aan te doen. Maar daarom is het zo belangrijk om te ontvetten voordat je gaat schuren. Indien je niet eerst ontvet en zou gaan schuren. "Schuur" je als het ware die vettigheid verder in de verflaag. Die krijg je er daarna nooit helemaal meer af. Dan blijft die vettigheid dus in het oppervalk zitten waardoor de volgende verflaag zich niet kan hechten en loslaat.
Dus goed onthouden: Eerst ontvetten dan pas gaan schuren!

Houtwerk ontvetten

Universol is een ontvetter die anti statisch is na droging, dit zorgt voor een stofvrij oppervlak. Ideaal om daarna direct aan de slag te kunnen. Universol is zowel kant en klaar in een spuitbus als in concentraat verkrijgbaar in 1 liter en 5 liter.

St. Marc heeft ook een goede in het assortiment, deze is tevens te gebruiken als schoonmaakmiddel en ruikt heerlijk door de dennengeur. Deze is zowel vloeibaar als in poedervorm verkrijgbaar.

Overige materialen ontvetten

Hoeka cleaner is geschikt is voor het verwijderen van bijvoorbeeld vuil-, nicotine- en roetaanslag. Hoeka cleaner is een concentraat, deze moet nog verdunt worden met water.

Polyfilla Pro S600 is geschikt voor het ontvetten van hout, steen en kunststof. Ook dit is een concentraat, deze moet dus ook verdunt worden met water.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »