Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
08 Mar 2017 | farrow and ball kleuren

9 nieuwe kleuren van Farrow and Ball

Begin dit jaar heeft Farrow & ball de kleurenkaart verder verbeterd en 9 nieuwe, opwindende kleuren toegevoegd. In overeenstemming met de tijd geëerde traditie, draagt elke kleur een intrigerende naam. Deze kleuren zijn een bron van inspiratie voor iedere interior designer of ambitieuze doe-het-zelver. De prachtige nieuwe kleuren vullen het bestaande palet aan met interessante accenten door de huidige kleur groepen te intensiveren en inspiratie voor nieuwe te scheppen. Wij hebben deze kleuren eens onder de loep genomen en geven u de juiste kleurcombinaties, zodat u uw huis een metamorfose kunt geven waar menig interieur stylist een puntje aan kan zuigen. We hopen dat u geniet van deze nieuwe kleuren.

Cabbage White No. 269

Een verfijnde, zuivere kleur die zijn naam ontleent aan de karakteristieke vleugels van het koolwitje. Dit is een lichtere en enigszins warmere uitgave van Borrowed Light en is zuiverder en warmer dan Blackened. Deze tint kan zowel als wittint als als kleur gebruikt worden. Het is de wittint bij uitstek voor een combinatie met de Skylight, Parma Gray, Lulworth Blue kleurengroep – de koelere blauwtinten. De kleur leent zich echter eveneens uitstekend voor slaapkamers in combinatie met Wimborne White, een tint die voor een warmere uitstraling en een meer verfijnde vrouwelijke sfeer zorgt dan Borrowed Light. Combineer voor een scherper effect met All White, Pelt, Down Pipe of London Clay….deze kleur is uiterst veelzijdig!

Mizzle No. 266

Een zachte, blauwgrijze tint die zijn naam ontleent aan een combinatie van mist en ‘drizzle’, een term afkomstig uit het Zuid Westen van Engeland. Een lichtere nuance van de veelgebruikte kleuren French Gray en Blue Gray – een uitbreiding van de kleurengroep die de huidige trend van ‘minder kleur’ volgt. Mizzle bezit de klassieke feel van een oude, originele Farrow & Ball kleur, met onderliggende zwarte tonen en zachte uitstraling. Net als de ‘blauwere’ tint Light Blue wordt ook deze kleur intenser als hij in een kleine ruimte wordt toegepast. De kleur combineert niet alleen prachtig met de zachte, enigszins ongewone nuances van Light Gray, French Gray en Blue Gray maar ook met Shaded White en Stony Ground – hij komt tevens prachtig tot zijn recht met Pigeon. Dit is eveneens een perfecte kleur voor gebruik op vloeren. James White en Strong White lenen zich hierbij uitstekend voor het afwerken van plafonds en sierlijsten.

Oxford Stone No. 264

Vernoemd naar de bakstenen die je vaak tegenkomt in de huizen van de dorpjes in Oxforshire, is dit de kleur bij uitstek als u een warm interieur wilt creëren. Oxford Stone vervult een veelgevraagde behoefte naar een ‘cappuccino’ kleur en ligt ergens tussen Archive en London Stone – een uiterst welkome aanvulling op de rode neutrale kleurengroep die zo populair is bij mensen die van een warm interieur houden. De tint is iets minder ‘oranje’ dan Archive maar combineert echter nog steeds perfect met Joa’s White. De kleur is tevens prachtig als accentkleur bij de meer traditionele tinten zoals Tallow en Ringwold Ground. Eveneens mooi in combinatie met Mahogany en Tanner’s Brown. Dimity is de best passende wittint voor deze kleur.

Manor House Gray No. 265

Geïnspireerd door het karakteristieke Engelse landhuis vond deze grijstint zijn oorsprong in de 18de eeuw. De kleur leent zich echter uitstekend voor het creëren van een opvallend effect in moderne kleurenschema’s. Grijs is zonder twijfel de populairste kleur van het moment en deze tint vult de plaats tussen Lamp Room Gray en Down Pipe. Met de aanvulling van Plummett is een spannende, nieuwe grijze kleurengroep gecreëerd – met kleuren variërend van Blackened tot Off-Black. Alhoewel deze grijstint zijn oorsprong vond in de 18de eeuw, kun je deze kleur ook goed gebruiken in avantgardistische moderne interieurs, ofwel als accentkleur bij Blackened of Pavilion Gray of als een muurkleur voor donkerder grijze accenten. De kleur combineert perfect met Pavilion Gray voor een donkerder versie van de populaire Gustavian look. En hij komt echt prachtig tot zijn recht in combinatie met Eating Room Red of Pelt! Blackened is de wittint die het beste bij deze kleur past.

Muurverf van Farrow & Ball kopen?

Shop online op Verfwebwinkel.nl

Plummett No. 272

Een warme, middelgrijze tint, die ons doet denken aan lood. Deze eigentijdse kleur, vernoemd naar het loodje dat men gebruikt voor het verzwaren van de vislijn, creëert een stijlvolle, klassieke feel. Een donkerder uitgave van Manor House Gray, vult de plaats tussen deze kleur en Down Pipe, een aanvulling op ons nieuwe assortiment aan grijstinten. Kan gebruikt worden als accentkleur bij vele van de lichtere blauwe en groene nuances en bij alle van de gele en rode tinten. Plummet is tevens uitermate geschikt voor exterieur gebruik en dan in het bijzonder in combinatie met Black Blue, voor de ultieme exterieure stijl. Blackened is de best passende wittint voor gebruik op plafonds en sierlijsten.

Calluna No. 270

Een kleur die haar naam aan de Schotse heide ontleent, bezit een eigentijdse uitstraling maar behoudt echter door een delicaat vleugje zwart een klassieke feel. Deze lila tint is een nieuwkomer in het kleurenpalet van Farrow & Ball – ze hebben eindelijk toegegeven aan de voortdurende vraag van klanten. De kleur heeft een eigentijdse uitstraling maar behoudt echter de karakteristieke Farrow & Ball look en feel. Erg mooi in combinatie met Great White in een slaapkamer. Voor een enigszins scherper effect combineert de kleur uitstekend met Strong White. Brassica en Pelt zijn perfecte accentkleuren voor deze tint – en vormen vrijwel een eigen kleurengroep! Combineert het beste met Wimborne White of All White.

Brassica No. 271

Een oudere, donkere uitgave van Calluna, vernoemd naar de bekende paarse kleur die we vaak tegenkomen in de Brassica groentesoorten. Brassica is een spannende aanvulling op het Farrow & Ball kleurenpalet. Het is een donkerder uitgave van Calluna en beide kleuren zijn specifiek ontwikkeld om naast Pelt gebruikt te worden. Een combinatie met Brinjal werkt echter niet. Deze kleur is de droom van iedere moderne vrouw. Perfect in combinatie met zowel Great White als Teresa’s Green of Pitch Black. Zonder twijfel een populaire voordeurkleur in zowel Full Gloss als Exterior Eggshell.

Dove Tale No. 267

Vernoemd naar de bekende zwaluwstaartverbinding in timmerwerk maar dan met een eigentijdse draai! Enkelen beschouwen deze kleur als grijs, anderen zijn van mening dat de tint warmer aandoet en meer steenkleurig is. Dit is een meer eigentijdse (en blauwere versie) van Smoked Trout en voelt zich derhalve prima thuis in zowel de salon van een landhuis als in een zolderappartement in Manhattan. Een veelgevraagde lichtere uitgave van Charleston Gray – de tint is enigszins paarser van kleur en doet derhalve warmer aan – de perfecte compagnon van de immer populaire Skimming Stone als alternatief voor Elephant’s Breath. De kleur geeft een uitermate comfortabele sfeer als deze in combinatie met Strong White op plafonds en sierlijsten gebruikt wordt.

Charlotte’s Locks No. 268

Deze vurige oranje tint werd veel gebruikt als accentkleur in de minimalistische interieurs van de jaren 50 en heeft een uitgesproken dramatisch en zeer modieus karakter. Komt uitstekend tot zijn recht in Full Gloss – zoals Pelt – en is fantastisch in combinatie met Tanner’s Brown en Railings. Alhoewel het geen kleur is voor doetjes, is het een tint die prachtig combineert met onze nieuwe grijstinten. Voor degenen die van een zuivere, grafische uitstraling houden is een combinatie van Arsenic en Drawing Room Blue een ware lust voor het oog. Een perfecte kleur voor een voordeur. De beste wittinten voor gebruik op plafonds en sierlijsten zijn Strong White of All White.

 

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »