Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
28 Oct 2020

Alabastine heeft voor ieder probleem een oplossing!

Of je nu op zoek bent naar een wondermiddel om grote scheuren in de muur op te vullen of om simpelweg kleine kieren weg te werken in hout: Alabastine heeft het! Het ruime assortiment van Alabastine is onmisbaar geworden in de doe-het-zelf wereld en met name voor schilders biedt Alabastine de oplossing voor al het pre-schilderwerk! 

De geschiedenis van Alabastine

Alabastine bestaat inmiddels al ruim 50 jaar en is officieel opgericht in het Verenigd Koninkrijk. Alabastine is afgeleid van het woord albast, een gipsmineraal. Een aantal jaar geleden werd het bedrijf overgenomen door AkzoNobel, het grote moederbedrijf dat ook onder andere Sikkens en Sigma onder de hoede heeft. Sinds die tijd heeft Alabastine hun assortiment flink uitgebreid met zogeheten probleemoplossers. Met name voor schilders bieden zij de oplossing voor verschillende problemen voorafgaand aan schilderwerk. Welke problemen dat zijn? Wij vertellen je er graag meer over.

Oneffenheden, scheuren en gaten wegwerken

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt voor muren en ander beton- en plaatwerk, maar ook voor hout. Voordat je meteen begint te schilderen, is het belangrijk om het oppervlak te controleren op scheuren, kieren, naden en gaatjes. Alabastine heeft vulmiddelen voor de kleinste oneffenheden, maar ook voor groot renovatiewerk. Je kunt vaak kiezen uit structuur of helemaal glad. Zo heeft Alabastine alles voor renovatie en het vullen van bestaande muren en bestaand houtwerk, waardoor je vervolgens direct aan de slag kunt met jouw schilderklus. 

Houtrot verwijderen en houtwerk repareren

Soms krijgt slecht onderhouden houtwerk te maken met houtrot. Vooral in Nederland, door het vochtige klimaat, is het een veelvoorkomend probleem. Houtrot wordt veroorzaakt door een schimmel die zich door het hout vreet. Als je hier niet op tijd iets aan doet is het hout vaak niet meer te redden. Heb je houtrot gespot? Ga dan direct aan de slag met Alabastine!

Alabastine heeft namelijk verschillende producten om houtrot te verwijderen en het houtwerk te repareren. Je verwijdert eerst zelf het houtrot met een krabber of beitel. Als je zeker weet dat alles is verwijderd en het hout droog is, behandel je de kale plekken met Alabastine Houtrot Impregneer. Hiermee versterk je het aangetaste hout. Vervolgens kun je de gaten opvullen met een van de verschillende soorten houtrotvullers van Alabastine. Je kunt kiezen uit een sneldrogende variant en de reguliere Alabastine Houtrotvuller.

Last van houtrot? Alabastine helpt om zo veel mogelijk hout te redden. Check voor meer tips over houtrot verwijderen ons stappenplan

Zuiging van muren opheffen met voorstrijk van Alabastine

Net als met nieuw hout, vragen nieuwe muren ook om een speciale voorbehandeling. Vaak zijn nieuwe, net gestucte muren namelijk poederend en zuigend en daardoor werkt de hechting van de muurverf niet optimaal. Dit kan voor veel problemen zorgen achteraf. Door de muren eerst licht op te schuren en ze vervolgens te voorzien van 2 a 3 lagen Alabastine voorstrijk, hef je de zuiging van de ondergrond op. Hierdoor hecht de latex beter en behoudt deze ook langer een mooi resultaat zonder bladders. Alabastine voorstrijk is er in verschillende varianten en voor allerlei soorten ruimtes en situaties. Ga je nieuwe, zuigende of poederende muren schilderen? Dan begint jouw klus altijd met Alabastine!

Alabastine sneldrogende muurverf

Vervolgens wil je deze muren voorzien van een geschikte muurverf. Dat kan, afhankelijk van de ruimte en ondergrond, met iedere gewenste muurverf. Maar ook Alabastine kan je hierin voorzien van topkwaliteit latex. Zo heb je schimmelwerende Alabastine voor badkamer en keuken, maar ook Alabastine 2-in-1 muurverf renovatie en sneldrogende muurverf in het wit of RAL 9010. Alabastine muurverf is binnen 3 uur droog. Dat maakt de muurverf van Alabastine de perfecte muurverf voor de snelle renovatieklus! 

Nog meer probleemoplossers van Alabastine

Naast gaten en scheuren opvullen, muren voorbehandelen en schilderen kun je nog veel meer dankzij het uitgebreide assortiment aan overige producten van Alabastine. Zo kun je ook vloeren, tegelwerk en voegen zonder problemen renoveren met de speciale probleemoplossers van Alabastine. Ook als je weer helemaal opnieuw wilt beginnen, heeft Alabastine verschillende hardnekkige verwijderaars voor bijvoorbeeld lijm, verf en stickers. Kortom: Alabastine heeft de oplossing voor elk probleem!

Meer tips over Alabastine

Weet je niet zeker welk product je nodig hebt? Wij voorzien je graag van de juiste adviezen. Stuur ons een Whatsapp’je en onze verfspecialisten helpen je verder. De probleemoplossers van Alabastine bestel je vervolgens altijd tegen een scherpe prijs in onze webshop!

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »