Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
31 Jan 2017 | kringen waterschade

Altijd een vlek voorstrijken voor je gaat verven!

Een vlek voorstrijken met een speciale primer is dan noodzakelijk want deze schijnt altijd door de latex of muurverf heen. Een vlek in je plafond of muur moet je altijd voorstrijken voordat je gaat verven.

Na een lekkage blijft er bijna altijd een bruine vlek op de muur of plafond achter. Dit komt doordat het wat vaak vervuild is of omdat het vuil met zich mee neemt. Het is maar zelden dat het onzichtbaar opdroogt. We hebben het hier over een zichtbare vlek in het plafond of muur. Heb je een vlek die stink naar urine of roet lees dan het artikel over geur neutraliserende primer.

Hoe kun je een vlek voorstrijken?

Een vlek voorstrijken doe je met een speciale primer of voorstrijk. Deze heb je in spuitbus of in een blik. Vaak is een spuitbus het handigst omdat je dan verder geen kwast of roller nodig hebt. En je brengt minder laagdikte aan waardoor je het over het algemeen redelijk goed kunt overschilderen zonder al te veel laagdikte verschil te zien.

Hoe ga je te werk?

Je begint de vlek te reinigen, dit doe je met St. Marc of Universol. Daarna spuit je Zinsser BIN over de vlek heen. Zinsser BIN is een spuitbus met die de vlek niet alleen isoleert, de geur word ook geneutraliseerd.. Hierdoor wordt de vlek optimaal geïsoleerd. Je kunt ook Zinsser Covers Up over de vlek heen spuiten. Zinsser Covers Up is een spuitbus met een verticale spuitmond. Je drukt met je wijsvinger tegen de spuitmond aan en de vlek voorstrijk komt er verticaal uit in plaats van horizontaal. Hierdoor wordt de vlek optimaal geïsoleerd. Zinsser Covers Up hoef je zelfs niet eens over te verven, dit is een verf en vlek voorstrijk in 1 spuitbus.

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »