Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
15 Jul 2017 | Afwasbare muurverf

Altijd schone muren met afwasbare muurverf

Vette handen in het trapgat, vetspetters in de keuken en schoenstrepen in de gang. Dit zijn slechts een paar van de viezigheden die we dagelijks op onze muren tegenkomen. We proberen ze met man en macht tegen te gaan, maar in een ruimte waar geleefd wordt, ontstaan nu eenmaal ook weleens vlekken. Gelukkig is er een oplossing om deze vlekken tegen te gaan: afwasbare muurverf. Benieuwd wat deze verf precies doet en welke verven afwasbaar zijn? Wij zetten alle ins en outs omtrent afwasbare verf voor je op een rij!

Wat doet afwasbare verf?

De naam zegt het eigenlijk al: afwasbare verf kun je afwassen. Wanneer je een muur met normale muurverf probeert schoon te maken met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel gaat hij vaak ‘poederen’. Dit kun je zien door de witte waas (in het geval van witte muurverf) die hij achterlaat op je doekje. Bovendien gaat de schoongemaakte plek vaak glanzen. Daar gaat je matte muurverf. Met afwasbare verf heb je hier geen last van. Afwasbare muurverf kun je gewoon schoonmaken zonder dat de verf opglanst. Bovendien poedert de verf niet.

Wat voor afwasbare muurverf is er verkrijgbaar?

Zowel Sigma als Sikkens hebben een zeer goede afwasbare muurverf in het assortiment. De Sikkens Alpha Rezisto Mat is volgens Sikkens de eerste vlekafstotende muurverf op de markt. Sigma claimt zelfs de best reinigbare matte muurverf ter wereld in haar assortiment te hebben: Sigmapearl Clean Matt. We geven je graag wat meer informatie over deze afwasbare muurverven.

 

Vlekafstotende muurverf van Sikkens

Er zijn al een aantal verven op de markt die claimen vlekbestendig zijn, maar heb je al eens een vlekafstotende verf gezien? Maak kennis met Sikkens Alpha Rezisto Mat: de eerste vlekafstotende muurverf. Met vlekafstotend bedoelen ze bij Sikkens dat er geen vuil aan de muur hecht. Vloeistoffen druppelen dus zo van je muur af. Ideaal voor in de keuken of gang om spetters van het koken of modderige laarzen op te vangen. Door de extreme vlekafstotende eigenschappen hechten deze stoffen niet aan de muur. Je veegt ze gewoon weg met een vochtige doek en je muur blijft mooi wit. Om opglanzen te voorkomen, heeft Sikkens de ‘Stain Shield Technology’ ontwikkeld. Deze technologie zorgt voor een permanente barrière, waardoor vloeistoffen, vet, vuil en vlekken niet kunnen binnendringen in het  muuroppervlak. Ook het vocht van je doekje trekt dus niet in de muur, waardoor de muur mooi mat blijft.

De beste reinigbare muurverf van Sigma

Bij Sigma hebben ze een wel heel bijzondere manier om te laten zien dat ze de best reinigbare matte muurverf ter wereld in het assortiment hebben. Ze hebben een groep professionele schilders uitgenodigd om Sigmapearl Clean Matt aan te brengen en vervolgens volledig te vervuilen. In onderstaande video zie je hoe dat eraan toe ging. De kroketten en pannenkoeken vliegen je om de oren! Wanneer de schilders even later terugkomen maken ze de muur echter zo schoon met water en een doek. Doekje erover, klaar! Dat is nog eens makkelijk schoonmaken! Voor extreme vlekken is de Sigmapearl Cleaner op de markt. Hiermee kunnen ook hardnekkige vlekken van koffie, thee en rode wijn van de muur worden gepoetst.

 

Muurverf beschermen tegen vuil

Heb jij je muren net geschilderd met een reguliere muurverf, maar wil je deze toch beschermen tegen vuil? Breng dan een transparante vernis aan over je muurverf. Lees er alles over in dit blog.

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »