Je hebt nog geen producten in je winkelwagen...
Terug

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online

04 Apr 2019

Bad afkitten: in 6 stappen ben je klaar!

Een bad afkitten is een vak apart. Maar wel een die je bad en badkamer een bepalend uiterlijk geeft. Daarom is het belangrijk dat daar tijd en aandacht aan besteed wordt om een prachtig eindresultaat te krijgen!

De naden in je badkamer kitten om een strakker resultaat te krijgen. Je ontkomt er bijna niet aan tijdens het klussen maar eerlijk is eerlijk…. Een lelijke kitnaad is vaak nog erger dan een openstaande naad. Vandaag delen we enkele kit tips om een mooier, strakker en professioneler eindresultaat te halen! In 6 stappen leggen we je uit hoe je te werk gaat als je je bad gaat afkitten.

1. Voorbeiden voor het kitten

Zorg dat alle benodigdheden klaar staan en op kamertemperatuur zijn. Benodigdheden waar je aan moet denken zijn naast de juiste kit (siliconenkit of kit speciaal voor een acryl bad) en een kitpistool ook een doekje, bakje schoon water, Bison Multitool (wanneer je eenmaal hiermee gewerkt hebt, wil je nooit meer zonder) of een afbreekmes. Verder heb je nog een scherp mesje, ontvetter als Universol en een rol afplaktape nodig.

 

2. Kit verwijderen

Wanneer alles klaar staat, ga je de (eventuele) huidige kit verwijderen. Snij met een scherp mesje beide zijden van de kit los. Let er op dat je je mes vlak houd zodat je je bad niet beschadigd! Verwijder voorzichtig de losgesneden kitrand met een ruitenkrabber, plamuurmes of de Bison Multitool. Besteed wat extra aandacht aan de hardnekkige achter gebleven stukjes. Zorg dat alle kit verwijderd is!

3. De ondergrond voorbereiden 

Nu de kit is verwijderd, is het van belang de ondergrond voor te bereiden. Schuur heel voorzichtig met een sponsje de ondergrond die je gaat kitten. Let ook hier op dat je geen krassen maakt. Ontvet het te behandelen oppervlak met ammonia of een ammonia vervanger zoals Universol en laat dit goed drogen. 

4. Plak de omgeving af

Ook bij een bad afkitten is het belangrijk de omgeving af te plakken. Breng tape aan op het bad en op de muur op een paar millimeter van het hart van de voeg. Heb je een onstabiel bad? Laat het dan vollopen met water om de maximale voegbreedte te creëren!

5. Bad afkitten

Nu is het tijd voor het echte werk! Breng de kit ruim en gelijkmatig aan terwijl je het kitpistool in een hoek van 45 graden houdt. Laat de kit heel even drogen en strijk dan de naad glad met een multitool of schuin afgesneden PVC-buisje. Dompel deze altijd eerst even in een zeepsopje.

Als je de multitool gebruikt met de holle kant naar boven, wordt de kit meteen opgevangen. Bij gebruik van een PVC-buisje loopt de overtollige kit gemakkelijk in het buisje. Scheelt een hele hoop kliederwerk!

6. Laatste klusjes

Verwijder nu voorzichtig de tape. Let op dat deze niet in je kit terecht komt. Been there, done that. Om de laatste oneffenheden te verwijderen, strijk je de kitnaad nog even na met een natte vinger. 

Bad afkitten: zo gebeurt!

Klaar! Laat de kit nu drogen en geniet na 24 uur van een warm bad met een geweldige, strakke, zelf gemaakte kitnaad. Een bad afkitten is dus echt niet moeilijk!


Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »