Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
31 Jan 2017 | Blue

Blauw wordt het nieuwe grijs; ‘Grey’ wordt ‘Blue’

Na de ontzettend mooie kleurenkaart Little Greene ‘Grey’ in 2013, komt Little Greene binnenkort (eind september 2015) met een nieuwe kleurcollectie ‘Blue’ op de markt. Deze nieuwe kleurcollectie bestaat uit 21 blauwe kleuren, waarvan 17 nog niet eerder door Little Greene uitgebracht.

Het neemt de mythe, dat blauw een koude kleur is, weg. Little Greene ‘Blue’ omvat een breed spectrum aan kleurtonen, van overtuigend indigo tot serene linnentinten, maar er komt ook een Limited Edition kleur: ‘Ultra Blue’.

Dit verleidelijke ‘Ultra Blue’, een unieke gepigmenteerde kleur, die met de hand wordt gemengd in de Little Greene verffabriek en alleen beschikbaar zal zijn als limited edition verf.
‘Ultra Blue’ wordt in kleine batches met behulp van één enkel pigment: Ultramarijn gemaakt. Oorspronkelijk werd dit pigment in de 14e eeuw door de Venetianen gewonnen in Lapis Lazuli.
Met een hogere waarde dan goud, werd dit pigment tot 1520 exclusief gebruikt voor het afbeelden van de gewaden van de Heilige Maagd Maria.

Het blauwe spectrum is enorm. Deze kleur is krachtig in zowel een klassieke als moderne woonstijl. Als kleur is blauw vooral in het noordelijk halfrond geliefd, waar het licht het blauwe pigment versterkt. Blauwe kleuren staan erom bekend de concentratie te verhogen. Dus ideaal voor op kantoor of thuiswerkplek, maar ook in een andere ruimtes in uw huis kan er voor blauw gekozen worden. Of kies voor een mooie blauw tint in de kinderkamer door een 100% kindvriendelijke verf van Little Greene te kiezen bv Little Greene Intelligent Eggshell.
Veel mensen zijn bang om blauwe verf te gebruiken vanwege de koude en mannelijke reputatie. Maar deze zorgvuldig geselecteerde collectie toont op een nieuwe manier dat blauw meer toepasbaar is dan ooit.”

Blauw is de rijkste kleur van alle kleuren en historisch gezien het duurst om te produceren. Blauwe verf was vroeger in de kunst enkel bestemd voor portretten van royalty, hoogwaardigheidsbekleders en religieuze figuren en nog steeds, tot op de dag van vandaag, heeft blauw dezelfde luxe uitstraling en hypnotiserende allure.

De ‘Blue’ collectie van Little Greene past bij alle smaken, persoonlijkheden en interieurplannen - van levendige en verkwikkende tinten tot sombere, zwaarmoedige tonen. En met suggestieve namen, zoals Dock Blue, Moon Shadow, Smalt en Livid zijn ze eenvoudigweg onweerstaanbaar. Toegevoegd aan het blauwe palet zijn enkele bestaande favorieten van Little Greene  (en van ons :-) ), zoals Bone China Blue, Celestial Blue en Hicks‘ Blue.

De kleurenstrookjes op de Little Greene kleurenkaart zijn met de hand geverfd en daarom nauwkeurige samples van zowel de kleur als de afwerking, aangezien ze gemaakt worden van echte verf rechtstreeks uit een blikje milieuvriendelijke Absolute Matt Emulsion.

Wilt u de kleuren thuis op uw gemak bekijken? Bestel dan een kleurenkaartpakket.

 

Little Greene Blue 2 Little Greene Blue 12 Little greene Blue 3

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »