Je hebt nog geen producten in je winkelwagen...
Terug

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online

24 Jun 2017

Buitenmuren schilderen met Little Greene verf

Buitenmuren schilderen zorgt voor een goede bescherming van de muur, wat de levensduur en duurzaamheid van de ondergrond verlengt. De Little Greene Masonry Paint biedt deze bescherming tegen weer en wind voor maar liefst 15 jaar! Bovendien staat de verf van dit Engelse verfmerk bekend om haar prachtige afwerking en intense kleurdiepte. Little Greene Masonry Paint is verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de vernieuwde Little Greene kleurenkaart. Zo kun je zelf bepalen of je een moderne of juist een klassieke look aan je buitenwerk meegeeft. Zoals met iedere schilderklus is de voorbereiding het halve werk. Daarom geven we in dit blog tips voor de voorbereiding van je buitenmuren schilderen met Little Greene verf.

Controleer wat voor buitenmuur je hebt

Controleer voordat je aan de slag gaat met de Little Greene Masonry Paint eerst wat voor buitenmuur je hebt. Deze buitenverf is namelijk niet voor alle ondergronden geschikt. Gebruik Little Greene Masonry Paint alleen op buitenmuren van baksteen of beraping. De verf kan zowel op nieuwe, ongeschilderde muren, als op eerder geschilderde, brokkelige muren of muren met vlekken worden toegepast. Gebruik Little Greene Masonry Paint niet op kalkpleisters en stenen muren. Afhankelijk van de status van de bakstenen of beraping bereid je de schilderklus voor.

 

Buitenmuren voorbereiden

Ga je buitenmuren schilderen die al eerder geschilderd zijn? Reinig de muur dan eerst goed en behandel hem met een antischimmelproduct. Heb je onlangs beraping aangebracht? Wacht dan met schilderen tot deze volledig droog en uitgehard is. Nieuwe, ongeschilderde muren moet je eerst goed schoonspuiten.

Zorg dat alle brokkelige oppervlakken, barsten en losse voegen van je muren gerepareerd zijn voordat je met je schilderklus start. Breng vervolgens de Little Greene Wall Primer Sealer aan om de ondergrond te stabiliseren. Klaar? Dan kun je aan de slag met de Masonry Paint!

 

Buitenmuren schilderen met Masonry Paint

De Masonry Paint van Little Greene is een zeer effectieve 100% acrylaatverf. Deze verf op waterbasis is volledig weerbestendig en remt de groei van schimmels en algen op de muur. Breng deze milieuvriendelijke verf aan met een hoogwaardige kwast die breed genoeg is, zoals de professionele Goudhaantje blokkwast. Nu heb je alles om je buitenmuren te schilderen. Heb je nog vragen over de voorbereidingen die je moet treffen voor het schilderen van een buitenmuur? Laat dan een reactie achter onder dit blog. Veel succes met je schilderklus!

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »