Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
31 May 2016 | Farrow & Ball

De laatste 9 nieuwe kleuren van Farrow & Ball

Zoals alle Farrow & Ball kleuren en verfproducten worden de negen nieuwe kleuren met passie en zorg vervaardigd in Dorset (Engeland). Met gebruik van uitsluitend de beste ingredienten en hoogwaardige pigmenten. Dat maakt dat de Farrow & Ball zo karakteristieke kleur en finish heeft.

Ontdek het verhaal achter iedere kleur en kies je favoriet...

 

Shadow White 282

Shadow White 282 ontleent zijn naam aan de zachte uitstraling die ontstaat als wittinten op schaduwrijke plaatsen worden gebruikt. 
Shadow White, voor de liefhebbers van lichtere neutralen op zowel muren als houtwerk, is veelzijdig en bescheiden en komt prachtig tot zijn recht met in ieder interieur. Shadow White heeft geen gele ondertoon in tegenstelling tot Slipper Satin en is de perfecte tegenhanger van het iets donkerdere Shaded White.

 

Drop Cloth 283

Een ode aan de schilder.... Drop Cloth dankt zijn naam aan de knipoog naar schilders en decorateurs. Drop Cloth is namelijk de tradiotionele Engelse naam voor het voor de schilder onmisbare afdekkleed.
Drop Cloth 283 is niet geel, is niet grijs, is de perfecte neutrale kleur die samen met Shaded White en Shadow White een prachtige afgestemde combinatie creeert.

 

Worsted 284

Deze kleur is geinspireerd op de chique kamgaren (worsted) kostuums en ontleent zijn naam aan het dorp in Norfolk waar deze stof oorspronkelijk werd geweven. Worsted 284 is voor de liefhebbers van de eigentijdse grijzen, een tint die iets krachtiger is dan zijn tegenhanger Purbeck Stone, maar wel weer lichter dan Mole's Breath. Worsted is de perfecte achtergrond voor opvalende kleuraccenten.

 

Cromarty 285

Geinspireerd door wervelende mistbanken boven zee en vernoemd naar het Cromarty Firth Estuarium, een plaats die dagelijks wordt vermeld tijdens het scheepsweerbericht en een onmisbaar aspect van het dagelijks elevena an de Britse kust.
Cromarty 285 zorgt voor een zachte sfeer in iedere ruimte. Een lichtere versie van Mizzle en bovendien prachtig combineert met Light Blue. Ook gecombineert met Blue Gray en Pigeon wordt het een prachtig, afgestemd eindresultaat.

 

Peignoir 286

Deze romantische rozegrijze tint is geinspireerdop de chiffon gewaden die dames van oudshaer 's avonds in hun boudoir droegen wanneer ze hun haren borstelden.
Peignoir 286 is gecreerd, door een grote dosis grijs toe te voegen aan een uitermate zachte roze nuance, geft het interieur een zowel traditionel als moderne uitstraling. Peignoir combineert perfect met de neutralen zoals Wevet, Great White en Dove tail maar ook met de donkere kleuren zoals Brassica en Brinjal.
 

 

Yeabridge Green 287

Tijdens het verwijderen van de originele jachtkast ontdekte men deze tint in een Georgian Hamstone boerderij in Yeabridge, Somerset. De kleur die jarenlang onaangetast is gebleven weerspiegelt de groene weiden rondom het huis op een perfecte manier.
Yeabridge Green 287 is een ongecompliceerde, frsgroene 'avacodo' tint die zowel in klassieke als eigentijdse woningen schitterend tot zijn recht komt. Yeabridge green is iets geler dan Breakfast Room Green en minder geel dan Churlish green. Door Stiffkey Blue als tegenhanger te gebruiken ontstaat er een fris en sprekend interieur.

 

Vardo 288

Vardo is de benaming voor traditionele, door paarden getrokken zigeunerwagens. Een soortgelijke kleur werd gebruikt voor de ingewikkelde patronen waarmee men deze wagens versierde; het beschilderen van de wagens werd beschouwd als een belangrijk cultureel hoogtepunt. 
Vardo 288 is een diepe blauwgroene tint die bruist van levenslust en daardoor vernoemt naar iets dat het flamboyante karakter weerspeigelt. Vardo combineert ontzettend mooi met rode en donkergrijze tinten zoals Worsted, Mole's breath, Tanners Brown, Cornfort White en Radicchio.

 

Inchyra Blue 289

Inchyra Blue werd oorspronkelijk gebruikt in het klassiek Georgian Inchyra House omdat het een kleur was die goed combineerde met het stemmige weer in Schotland. Deze kleur is nog steeds te zien op de deuren van de indrukwekkende schuur die zich aan de voet van een enigzins grijze maar echter imposante heuvel bevindt. Inchyra Blue moest daarom een zekere diepte hebben en harmonieus samenwerken met de dramatische natuurlijke achtergrond.
Inchyra Blue 289 geeft het magische karakter van de Farrow & Ball kleuren perfect weer; deze oude blauwgrjze tint kan, afhankelijk van de lichtinval, grijs, blauw of zelfs een vleugje groen lijken. Inchyra Blue is een schitterend alternatief voor Charcoal, gebruik Inchyra Blue als u een vleugje kleur aan een eigentijds interieur wilt toevoegen of creeer een stemmige sfeer door de kleur te combinerenmet Black Blue of Vardo. 

 

Salon Drab 290

Deze naam is een combinatie van Salon, de Engelse benaming voor een kleine zitkamer en Drab, een door kleurdeskundigen veelgebruikte term voor een kleur waaraan een zekere helderheid ontbreekt.
Salon Drab 290 geeft door zijn warme karakter, een innemend en comfortabel gevoel. Salon Drab komt prachtig tot zijn recht in zowel klassieke als moderne woningen. Deze prachtige bruingroene tint combineert prachtig met zowel de gele als rood gebaseerde neutralen zoals Dimity, Londen Stone en Elephant's Breath.

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »