Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
30 Apr 2021 | Farrow & Ball

Farrow & Ball Archief Kleurenwaaier: Garden Collectie

De Archief Kleurenwaaier van Farrow & Ball wordt voortdurend bijgewerkt. Zo heeft Farrow & Ball ook recentelijk besloten om de zogeheten Garden Collectie aan de waaier toe te voegen. De collectie bestaat uit 18 nieuwe kleuren om mee te experimenteren en combineren. Als introductie vertellen wij u wat meer over het verhaal achter deze kleuren.

Farrow & Ball Blanc De Treillage G1

Blanc De Treillage is iets krachtiger en warmer dan de kleur Slipper Satin. Deze ingetogen kleur komt goed tot zijn recht in elk soort ondersteunende rol, of het nu gaat om hekwerk in de tuin – waar het oorspronkelijk voor werd gebruikt – of als kleur voor houtwerk en plafonds met een krachtiger tint op de muren. Complementaire kleuren voor Blanc De Treillage zijn onder andere Light Gray en French Gray.

Farrow & Ball Blanc De Treillage G1

Farrow & Ball Turret White G2

Turret White is een witte middentint die warmer is dan de Traditional Neutrals-groep van Farrow & Ball, hiermee is het de perfecte partner is voor Stony Ground. Samen toegepast, creëren ze een stille, verfijnde uitstraling waar makkelijk mee te leven valt. Een andere uitstekende tegenhanger voor Turret White is de kleur Treron.

Farrow & Ball Turret White G2

Farrow & Ball Vitty Green G3

Deze nieuwe, meer grijze variant op Blue Gray is vernoemd naar het woord 'vitty' uit het dialect van Dorset, wat 'netjes en proper' betekent. Het verdient deze naam misschien nog wel het meest wanneer het wordt gecombineerd met All White, om een palet te creëren dat grafisch, fris en schoon voelt. Voor een ietwat gewaagd kleurpalet met daarin Vitty Green kan men kiezen voor het gebruik van Pigeon en Off-Black.

Farrow & Ball Vitty Green G3

Farrow & Ball Templa White G4

Templa White werd vaak gebruikt op zowel de binnen- als buitenmuren van tuin-follies die in de vroege 18e eeuw populair waren. In het palet van Farrow & Ball zit het tussen de kleur Farrow's Cream en Dorset Cream in. Templa White komt volledig tot zijn recht in combinatie met de kleuren kleuren Salon Drab en Entrance Hall Pink.

Farrow & Ball Templa White G4

Farrow & Ball Planter G5

Planter werd voor het eerst aangetroffen op gietijzeren urnen die in Victoriaanse tuinen een zeer populair decoratief element waren. Het is een meer steenachtige, meer vergeelde variant van London Stone. Complementaire kleuren voor Planter zijn String en Cord.

Farrow & Ball Planter G5

 

Farrow & Ball Tack Room Door G6

Tack Room Door bruine middentint heeft een duurzame connectie met de natuurlijke wereld en wekt de indruk van diepbruin houtwerk dat door jaren van blootstelling aan de elementen is verweerd tot een meer ontspannen schakering. De kleuren Single Cream en Dyrehaven zorgen in combinatie met Tack Room Door voor een uniek, landelijk kleurenpalet.

Farrow & Ball Tack Room Door G6

Farrow & Ball Pond Green G7

Pond Green is te vinden tussen Green Blue en Chappell Green. Deze charmante aquatint is geïnspireerd op de kleur die Sir Winston Churchill koos voor de zetels rond zijn tuinvijver. Een geschikte wittint bij deze kleur is Off-White, daarnaast zijn de kleuren Setting Plaster en De Nimes heel geschikt om extra sfeer toe te voegen.

Farrow & Ball Pond Green G7

Farrow & Ball Barrow Blue G8

Barrow Blue is een blauwgrijze kleur die herinnert aan de verkleurde overalls van tuinmannen en geeft een heerlijk geaard gevoel, het geeft een vergelijkbare indruk als de lichtere variant, De Nimes en de donkerder variant, Inchyra Blue. De complementerende kleuren voor Barrow Blue komen dus vanzelfsprekend overeen met die van de twee De Nimes en Inchyra Blue.

Farrow & Ball Barrow Blue G8

Farrow & Ball Coppice Blue G9

Coppice Blue wordt al meer dan 100 jaar gebruikt voor schilderwerk in de tuin van Snowshill Manor in Gloucestershire, waar de weelderige groene ondertonen perfect passen bij de warmte van het goudkleurige Cotswold steen. Vandaag de dag creëert het een aangrijpend gevoel in hedendaagse gangen en woonkamers. In combinatie met de kleuren Smoked Trout en Mahagony zorgt Coppice Blue voor een bijna subnautisch effect.

Farrow & Ball Coppice Blue G9

Farrow & Ball Graupel G10

Graupel is een van Farrow & Balls koelste en schoonste blauwtinten. Het is net zo delicaat als het ijs waarnaar het vernoemd is. Het is een bleke tint, ideaal om een spa-achtige impressie aan je badkamer te geven of een lichte, luchtige slaapkamer te creëren. Met de kleuren Calamine en Blackened kan men een rustgevend pastelpalet vormen.

Farrow & Ball Graupel G10

Farrow & Ball Bothy Blue G11

Bothy Blue is een bruisend blauw dat gebaseerd is op een ultramarijn pigment dat in 1826 werd samengesteld voor gebruik in de bothy van de tuinmannen van Calke Abbey in Derbyshire. Met een inherent gelukkig gevoel, is Bothy Blue een briljante muurkleur voor familiekamers. De kleur gaat goed samen met de wittint Schoolhouse White. Accentkleuren die samen gaan met Bothy Blue zijn arsenic en Nancy's Blushes.

Farrow & Ball Bothy Blue G11

Farrow & Ball Yard Blue G12

Het levendige blauw, Yard Blue, werd van oorsprong gebruikt als de 'landgoedkleur' van een nederzetting in Zuid Wales. Men kon de kenmerkende schakering hier terugvinden in elk gebouw op het land. In hedendaagse woningen is het een wonderlijke optie voor hen die op zoek zijn naar een schonere, meer bruisende variant van Stone Blue. Om deze reden gaat Yard Blue net als Stone Blue goed samen met de kleur Shaded White.

Farrow & Ball Yard Blue G12

Farrow & Ball Mortar Pink G13

Mortar Pink is een van de oudste kleuren uit de Garden collectie. In de 18e eeuw zouden kleurexperts deze tint als roze hebben beschreven terwijl het moderne oog het meer als geel ziet. Wat men ook ziet in Mortar Pink, het brengt een onmiskenbare warmte aan in elke kamer. De kleur is heel goed te combineren met Olive en de eerder voorbijgekomen Tack room door om zo een rustiek, landelijk palet te vormen.

Farrow & Ball Mortar Pink G13

Farrow & Ball Folly Pink G14

Folly Pink is een heel bleek terracotta met een veranderlijke aard. Het lijkt meer neutraal bij toepassing buiten en warmer bij gebruik binnenshuis, deze eigenschap maakt de kleur zeer veelzijdig. Door deze veelzijdigheid kan men met 1 kleurschema een heel groot deel van het huis doorwerken. Dit kan bijvoorbeeld in combinatie met de kleuren Grove Green en Oxford Stone.

Farrow & Ball Folly Pink G14

Farrow & Ball Singed Red G15

Met zijn grote dosis bruin pigment is Singed Red een warmere, meer ontspannen variant van onze populaire Picture Gallery Red. Het geeft altijd een knus, ingeleefd gevoel, waar je het ook gebruikt. Het is vanzelfsprekend dat er bij zo'n warme tint ook een warme wit kleur gebruikt wordt, denk hierbij aan een kleur als bijvoorbeeld Oxford Stone.

Farrow & Ball Singed Red G15

Farrow & Ball Beetle Black G16

Beetle Black is een chique, ingetogen grijs is geïnspireerd op de distinctieve glans van de elytra of dekschilden die gevleugelde kevers hun gladde, gepantserde uitstraling geven. In combinatie met de kleuren Preference Red en Grate Black kan men een mooi, tikkeltje duister kleurenpalet creëren.

Farrow & Ball Beetle Black G16

Farrow & Ball Grove Green G17

Grove Green is oorspronkelijk afkomstig uit het Old English, is de naam van dit diepe groen ontleent aan de historische stukken bebossing die over het landschap van de Britse eilanden verspreidt liggen. Ietsje blauwer dan Duck Green, creëert het een luxueus aanvoelende ruimte met een onuitwisbare verbinding met de natuurlijke wereld. Men gebruikt Grove Green vanwege zijn rustige aard vaak in combinatie met warme kleuren om zo een scala aan landelijke kleurschema's te vormen.

Farrow & Ball Grove Green G17

Farrow & Ball Smelt Black G18

Smelt Black zit tussen Railings en Off-Black in. Daarmee is het een zachte metaalbasis kleur die uitermate geschikt is voor zowel ijzerwerk als gebruik in huis. Zo is er met behulp van Smelt Black eenvoudig een industriële look te creëren waarin er nog genoeg ruimte is voor experimentatie. Een voorbeeld hiervan is de combinatie met de kleuren Calluna en Brassica.

Farrow & Ball Smelt Black G18

Dit waren de 18 nieuwe archief kleuren, wil je de kleuren in het echt zien? Bestel dan hier de archief kleurenwaaier!

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Recente reacties

  • J.J. Kooijman

    Friday 30 / 04 / 2021

    Dag.

    Graag ontvang ik van u de gratis kleuren waaier.

    m. v. gr. J.J. Kooijman

Laat ook een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »