Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
15 Jun 2017 | Decoratietips voor buiten

Farrow & Ball decoratietips voor buiten schilderen

Het houdt voorlopig niet op met het mooie weer. Heerlijk om dan lekker van de zon te kunnen genieten in je eigen tuin. Is je tuin echter nog niet zomerklaar en ziet hij er een beetje saai en kaal uit? Is je tuinmeubilair helemaal vergrijst of oud? Dan is het hoog tijd om je exterieur onder handen te nemen! Voor handige tips voor buiten schilderen lees je dit blog. Zoek je echter nog inspiratie en decoratietips? Lees dan dit blog met Farrow & Ball decoratietips voor buiten!

De tuin als verlengstuk van je huis

Met mooi weer leef je meestal meer buiten dan binnen. Hoe mooi is het dan als de tuin een verlengstuk van je huis is? Dit effect kun je bereiken door de kleuren in je interieur en exterieur op elkaar af te stemmen. Heb je bijvoorbeeld een muur langs je tuin lopen? Schilder deze dan in eenzelfde kleur als je binnen hebt gebruikt. Dit kun je natuurlijk ook met tuinmeubilair of plantenbakken doen! Gebruik je verfkleuren buiten dus zoals je ze binnen zou gebruiken.

Stem je Farrow & Ball verfkleur af op het licht

Buiten is het veel lichter dan binnen, doordat hier direct zonlicht invalt. Dit heeft invloed op het kleurgebruik in je tuin. Buiten kun je hierdoor fellere en donkerdere kleuren gebruiken dan je binnen zou doen. Als stelregel kun je buiten twee tinten donkerder toepassen dan dat je binnen zou doen. Gebruik je binnen bijvoorbeeld Farrow & Ball kleur 18 French Grey? Ga dan buiten voor 47 Green Smoke. Hetzelfde geldt wanneer je de kleur 2004 Slipper Satin binnen hebt toegepast. Gebruik in dat geval kleur 3 Off-White buiten. Zoek je nog meer inspiratie voor het gebruik van Farrow & Ball kleuren buitenshuis? Lees dan dit blog.

Andere decoratietips voor buiten

Niet alleen de kleur, maar ook de glansgraad van een verf heeft invloed op het uiterlijk. Farrow & Ball heeft twee soorten buitenverf voor hout en metaal in het assortiment: Exterior Eggshell en Full Gloss. Exterior Eggshell geeft een zijdeglans afwerking met een glansgraad van 20%. Deze verf zorgt voor een relaxte uitstraling bij het gebruik van zachte kleuren in het exterieur. Bij het gebruik van sterke tinten geeft deze verf een eigentijds karakter. Farrow & Ball Full Gloss is een hoogglans buitenverf met een glanspercentage van maar liefst 95%. Deze verf zorgt voor een klassieke afwerking van je buitenwerk. Versterk zijn glans met krachtige Farrow & Ball kleuren als 31 Railings, 30 Hague Blue of 222 Brinjal. Welke look en feel je ook zoekt voor je tuin: met de buitenverven en verfkleuren van Farrow & Ball vind je altijd een geschikte verf en kleur voor jouw exterieur!

 

 

Farrow & Ball Bloempot DecoratieFarrow & Ball Bloempot BoomFarrow & Ball Geschilderd Hek

 

Farrow & Ball Geschilderde Kar

Bekijk hier onze online kleurenwaaier

Onze online kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Naar onze online kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »