Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
02 Jan 2017 | grey wash

Grijze vloer in een handomdraai creëeren, zo doe je dat.

Je houten vloer in een prachtige grijstint omtoveren is sinds kort heel makkelijk te realiseren.

Timberex Active Stain heeft 4 prachtige grijstinten in het assortiment om eikenhout te ontdoen van zijn gelige uiterlijk. Met Timberex Active Stain creëer je een “oud hout’ uiterlijk in een handomdraai.
Timberex Active Stain is in één laag aan te brengen en je hoeft alleen maar te zorgen dat dit product in je hout kan dringen.

Hoe pak je dat dan aan?

Zodra de vloer leeg is van meubels, carpetten e.d. ga je als volgt te werk:

 1. Allereerst dienen oneffenheden weg gewerkt te worden, dus eventuele spijkertjes platslaan, kleine gaatjes vullen met de juiste kleur vulmiddel.
 2. Het geheel licht schuren met korrel P120-P150.  Daarna heel goed stofzuigen zodat al het schuurstof en andere vuiltjes verdwenen zijn.
  Indien je twijfelt over de kleur, kan er eventueel eerst een proefstukje geschilderd worden om te zien of het gewenste resultaat bereikt kan worden.
 3. Vervolgens dient de verpakking met Timberex Active Stain goed geschud te worden en daarna wordt deze ook nog een keer goed door geroerd.
  Ook tijdens het verwerken roer je Timberex Active Stain zo nu en dan door om kleurverschillen te voorkomen door uitzakkend kleurpigment.
 4. Breng vervolgens een dunne, gladde laag aan met een roller of vloertrekker en verwijder het teveel aan verf om geen vlekken te krijgen.
 5. Laten drogen, laat de ondergrond 12-24 uur rusten en verwijder daarna oneffenheden met een scotch brite of staalwol. 
 6. Verwijder schuurstof e.d met een doek of kleefdoekje voordat je de eindlaag aanbrengt voor extra bescherming.
 7. Goed laten drogen en gaan genieten van het verbluffende eindresultaat !!!
 

Deze prachtige nieuwe vloer kun je onderhouden met een PH-neutraal product bv Timberex Bio-C en eens per jaar verwen je de vloer met een nieuw onderhoudslaagje om nog langer plezier te hebben van je vloer.

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »