Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
29 Dec 2017 | trendkleuren

Happy new year: dít worden de trendkleuren van 2018

Elk jaar voorspellen diverse trendwatchers de trendkleuren en materialen voor het volgende jaar. Voor de verfwereld is dat niet anders. Elk jaar benoemen vele verfmerken de nieuwe kleurentrends. We geven je alvast een sneak preview van wat we in 2018 op de muren kunnen verwachten!

Kleurentrends 2017-2018

Het afgelopen seizoen zagen we veel donkere kleuren als het gaat om kleurentrends. Denk daarbij aan donkere roodtinten, donkerblauw, donkergroen en okergeel. Deze kleuren geven een luxe, warme uitstraling. Vaak hangen dit soort kleurentrends ook samen met de maatschappij. Zodra de welvaart weer aantrekt, zie je dit ook terugkomen in het interieur. De kleuren werden gecombineerd met luxere materialen en stoffen zoals goud en fluweel. Als ‘contrasttrend’ zagen we het liefelijke poederroze interieur met veel nude tinten.

Een aantal verfmerken hebben hun favoriete kleuren voor 2018 al bekend gemaakt. Wat opvalt, is dat het tinten uit het koelere palet zijn (grijs, paars, blauw, roze), maar wel met een warme ondertoon erin. Een beetje zoals het kleurpalet van de lucht tijdens de zonsondergang!

Sigma trendkleur 2018

Sigma, één van de verfmerken die we zelf verkopen, heeft een trendkleur uitgekozen. Het gaat om een neutraal grijze NCS-kleur, S 7010-R70B. Een uitgebalanceerde mix van zwart en indigo. Of, zoals ze het zelf verwoorden: ‘Deze kleur is vergelijkbaar met de zoektocht naar die smoking of dat zwarte jurkje dat u op het lijf geschreven is.’

Wij zien wel potentie in deze kleur, zeker als accentkleur in een lichte ruimte, of juist in combinatie met zwart voor een luxe uitstraling. Het is een mooie neutrale kleur die eigenlijk in ieder interieur toegepast kan worden.

In 2017 riep Sigma overigens een vergelijkbare, maar lichtere grijstint uit tot trendkleur. Dit was NCS-kleur S 3020-R70B, een combinatie van grijs, paars en een vleugje blauw.

Wil je in 2018 juist een kleurstatement maken? Dan is de volgende trendkleur jouw op het lijf geschreven!

Sigma S 7010-R70B

De Pantone kleur van 2018

Pantone is een bedrijf dat kleurcodes publiceert. Met name in de ontwerp- en drukwereld wordt er veel met Pantone gewerkt. Wanneer iets is opgemaakt in een kleur met Pantone code (PMS), weet je zeker dat de kleur exact zo gedrukt wordt.

Pantone is een grote speler als het gaat om kleur. Ieder jaar brengen zij dan ook de Pantone kleur van dat jaar uit. In 2016 waren dat zelfs twee trendkleuren: Rose Quarts en Serenity. Een lichtroze en lichtblauwe tint. In 2017 gingen ze – zeer opvallend – voor Pantone 15-0343 Greenery, een appeltjesgroene tint. Inmiddels heeft Pantone hun trendkleur voor 2018 bekend gemaakt. Dit wordt Pantone 18-3838 Ultra Violet. Ze noemen de kleur origineel, creatief, artistiek, mysterieus en spiritueel. Het doet denken aan de kosmos en daardoor oneindige mogelijkheden.

Een mooie kleur, maar natuurlijk wel een beetje heftig op de muur… Gelukkig zijn er nog genoeg andere opties voor 2018!

Pantone 18-3838 Ultra Violet

Terugblik trendkleuren 2017

Histor en Farrow & Ball hebben hun kleuren voor 2018 nog niet bekend gemaakt. In 2017 was de kleur van Histor Dorade, een soort violet-grijs. Eigenlijk heel vergelijkbaar met de trendkleur van Sigma in 2017 en een lichtere variant op de Sigma kleur van 2018. Deze twee tinten zouden heel goed samen gebruikt kunnen worden.

Bij Farrow & Ball waren meerdere kleuren leidend in 2017. De kleuren trends daar waren Radicchio (donkerrood), Studio Green (donkergroen), Hay (pastelgeel) en All White.

Wij zijn erg benieuwd naar hun keuzes voor trendkleuren van 2018! We houden je natuurlijk op de hoogte!

 

Links: Farrow & Ball Studio Green 93, Midden: Histor Dorade, Rechts: Farrow & Ball Radicchio 96

Welke kleur(en) zou jij wel in je interieur willen?

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »