Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
23 Feb 2017 | kwasten bewaren

Hoe bewaar ik een kwast na het schilderen??

Als je aan het schilderen bent en je hebt geïnvesteerd in een professionele kwast die geen haren verliest, dan wil je hem natuurlijk ook goed bewaren. Dat bewaren doe je vaak tijdelijk meestal voor een paar dagen of maximaal een week. Er zijn verschillende methoden om je kwast te conserveren. Er zijn zelfs mensen die hun kwast met alkydverf  in de vriezer leggen! Echt smakelijk is dit natuurlijk niet.

De oplossing om je kwast te bewaren tijdens je schilderklus die vaak meerdere dagen of weekenden in beslag zal nemen is de Brush Buddy. Eigenlijk is het een vernuftigt deksel voor je verfblik, je klikt de brush buddy namelijk zo op je verfblik met je kwast er door heen. Door de rubberen manchet komt er geen zuurstof bij de verf en blijft de verf met de kwast goed bewaart.

Met de brush buddy kun je je kwast zeker een week bewaren. 

 

Tip van de verfwebwinkel:


Als je helemaal klaar bent met je verfklus adviseren wij om je kwast uit te spoelen met terpentine en daarna te wassen met groene zeep. De groene zeep zorgt ervoor dat je kwast niet hardt wordt. Leg hem droog weg en je hebt weer een fijne kwast voor de volgende schilderklus!!

 

                

            

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »