Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
06 Feb 2017 | droogstadia verf

Hoe droogt verf?

Voordat je zorgvuldig aangebrachte verflaag volledig uitgehard en droog is gaat deze door een aantal droogstadia.

Het maakt hierbij niet uit of het gewone luchtdrogende verf is of een twee componentenverf, muurverf of lak. Ook gaan watergedragen, terpentinegedragen en epoxy verf dezelfde droogstadia door, hetzij in een andere snelheid.

In dit blog wordt in het kort uitgelegd welke dat zijn:

 STOFDROOG:

“ de laag plakt niet meer”

 De verflaag is zover aangedroogd dat opvallend fijn stof (stof, insectjes, vliesjes uit bomen) niet meer aan de verflaag blijven kleven.

 

KLEEFVRIJ:

“ je kan het object verplaatsen”

Dit is vooral van belang als er bv kozijnen gestapeld moeten worden. Na deze aangegeven tijd kunnen de geschilderde voorwerpen voorzichtig gestapeld worden zonder dat deze aan elkaar plakken.

 

SCHUURBAAR of OVERSCHILDERBAAR:

“ tweede laag is mogelijk of vloer is voorzichtig op sokken beloopbaar”

De verflaag is tot op de ondergrond droog en kan geschuurd worden zonder dat de verf rolt of het schuurpapier onnodig vol loopt.

 

VOLLEDIG BELASTBAAR:

“verflaag is droog en vloer kan met schoenen aan belopen worden”

De verflaag is tot op de ondergrond volledig doorgehard en heeft zijn uiteindelijke sterkte bereikt. Alle vluchtige stoffen zijn verdwenen. Over het algemeen is een verflaag na 7-10 dagen volledig belastbaar.

Ook zal nu de hechting met de ondergrond pas optimaal zijn.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »