Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
02 Dec 2017 | gevlinderd beton schilderen

Hoe schilder je gevlinderd beton?

Tot voor kort was het bijna niet te doen om de gevlinderde beton vloer in de schuur of garage van een verflaag te voorzien. Rust-Oleum heeft een epoxyprimer die hiervoor speciaal ontwikkeld is; Rust-Oleum Primer 3366.

Dit is een twee-componenten epoxy primer op waterbasis die ook nog eens sneldrogend is. De Rust-Oleum primer 3366 is speciaal ontwikkeld om de hechting te verbeteren op moeilijke ondergronden zoals gevlinderd beton, daar waar zandstralen niet mogelijk is.

Voordelen 3366 Primer

Grote voordeel van de Rust-Oleum primer 3366 is dat hij na ongeveer 3 uur al overschilderbaar is, waardoor de vloer op dezelfde dag ook nog van een topcoat kan worden voorzien. Na 5 dagen is de primer volledig uitgehard en belastbaar.

Rust-Oleum Primer 3366 kan naast gevlinderd beton ook op leisteen en geglazuurde tegels geschilderd worden. Uiteraard is het altijd aan te raden om  eerst een proefvlak te maken zodat je zeker weet dat er een goede hechting is.

Rust-Oleum Primer 3366 is alleen in het lichtgrijs leverbaar. Geen probleem want deze lichte kleur is een uitstekende basis voor iedere gewenste kleur afwerking. Deze kleur komt de dekkracht van de afwerklaag ten goede.

Deze primer 3366 vloeit mooi, is reukarm en gemakkelijk aan te brengen met een roller of een platte kwast. Ondanks dat het een twee-componenten primer op waterbasis is heb je ongeveer één uur de tijd om het aangemaakte product te verwerken, waardoor je dus eigenlijk alle tijd hebt om te schilderen.

Afwerken 3366 Primer

Rust-Oleum Primer 3366 werk je af met een epoxy (bv. Rust-Oleum 9100) of polyurethane coating (bv. Rust-Oleum 9200) zodat je een mooie kras- en slijtvaste vloer krijgt die aan al je eisen voldoet. Afhankelijk van je eisen en wensen kun je kiezen voor bv een kras- en slijtvaste vloer, chemicaliën bestendig, bandafdrukken bestendig enz. 

Een goede voorbereiding is altijd het halve werk, dus zorg ervoor dat je vloer schoon, stof en vetvrij is en dat je alle materialen die je nodig hebt bij de hand hebt. Denk hierbij aan o.a. afplaktape, roerstok (om A & B component goed te mengen), vloerroller met beugel en kwast.

Bekijk hier onze online kleurenwaaier

Onze online kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Naar onze online kleurenwaaier!

Recente reacties

 • Verf Web Winkel

  Bernadette Olthof

  Beste Wouter,

  Nee, de primer is in een standaard kleur.

  Succes!

 • wouter

  Saturday 02 / 12 / 2017

  Graag zou ik willen weten of de Rust-Oleum primer 3366 ook direct op kleurbasis gemaakt kan worden.
  Graag zou ik de mogelijkheden willen ontvangen betreft de kleuren.

  Mvg wouter ruigrok

Laat ook een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »