Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
01 Oct 2016 | vlekken uit hout verwijderen

Hoe verwijder je vlekken uit verweerd hout?

Aan de slag met ontweringswater

Met ontweringswater kun je deze plekken verwijderen. Als je hiermee aan de slag gaat, zorg dan wel dat je een veiligheidsbril en veiligheidshandschoenen draagt. Verwarm het ontweringswater au-bain-marie. Het ontweringswater wordt namelijk actiever als het warm is. Maak een doekje nat met ontweringswater en dek de vlek af met het doekje. Laat het doekje een uur op de vlek inwerken en verwijder het doekje vervolgens. Herhaal dit als de vlek nog niet voldoende is weggetrokken. Het kan ook helpen om tijdens het proces het oxaalzuur over de vlek te wrijven. Het kan zijn dat er een lichte plek voor in de plaats is gekomen. Behandel nu het hele oppervlak (dus niet alleen de vlek) en laat het opnieuw intrekken. Als je klaar bent, maak je de plek droog met heet water en een droge doek. Als alles droog is, kun je het oppervlak verder behandelen met Wijzonol Transparant, SigmaLife beits of een ander product.

 

 

Andere doeleinden

Ontweringswater kan niet alleen voor hout gebruikt worden. Het verwijdert ook groene aanslag van tuinmeubelen, van de houten schutting of de vergrijzing van de houten tuinmeubelen. Niet alleen in de tuin komt ontweringswater goed van pas, ook wordt het toegepast bij het verwijderen van vliegroest van autolak en voor het ontkalken van schepen rondom de waterlijn, maar ook om roestvlekken of bloedvlekken uit textiel en steen te verwijderen. Je kunt het dus voor heel veel dingen gebruiken. 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »