Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
15 Sep 2020

Hoelang is Sikkens verf houdbaar?

Over het algemeen is verf niet een product dat wekelijks of dagelijks gebruikt wordt. Het kan dus best wel eens voorkomen dat, wanneer een nieuwe verfklus zich aandient, je een aantal aangebroken blikken of emmers Sikkens verf hebt staan. Maar zijn deze nog wel houdbaar? In dit blog vertellen we je alles over de houdbaarheid van Sikkens verf en hoe je deze verf het beste kunt bewaren.

De houdbaarheid van Sikkens verf

Over het algemeen is verf van Sikkens van hoge kwaliteit en minimaal 1 jaar houdbaar. Helaas is de maximale houdbaarheid niet aan te geven. Dit is afhankelijk van de temperatuur, de luchtvochtigheid tijdens de opslag, de hoeveelheid verf die nog in het blik of de emmer zit en hoe (goed) het deksel is afgesloten.

Watergedragen Sikkens verf en Sikkens muurverf zijn over het algemeen wel langer dan 1 jaar houdbaar. Let wel op dat het ontzettend belangrijk is om Sikkens verf vorstvrij te bewaren. Als acryl verf en muurverf bevroren zijn geweest, kun je ze niet meer gebruiken. De eigenschappen zijn dan verloren gegaan. Daarnaast zal er een niet al te lekker luchtje uit het blik of de emmer komen, wanneer je het deksel verwijdert.

Bewaar je jouw Sikkens verf te lang? Dan kan de verf tijdens de verwerking en het drogen problemen geven. Zorg er dus altijd voor dat je niet teveel Sikkens verf inslaat en goed naar het rendement kijkt! Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met onze verfexperts! 

Hoe controleer je of Sikkens verf nog goed is?

Begin je aan een nieuwe verfklus met ‘oude’ Sikkens verf? Controleer de verf dan altijd eerst goed! Wanneer verf een tijdje heeft gestaan, kun je deze het beste controleren door goed te roeren. Is de verf nog steeds een gladde substantie? Dan kun je een stukje proberen te schilderen op een neutrale ondergrond. Daarna controleer je of de Sikkens verf goed gedroogd is. Is dat allemaal het geval? Dan kun je de verf nog prima gebruiken! 

Is de verf een dikke substantie geworden, ruikt deze naar schimmel of is de verf echt al flink wat jaren oud? Dan raden we aan om deze verf niet meer te gebruiken. Wij helpen je natuurlijk graag bij het uitzoeken van nieuwe Sikkens verf voor binnen of buiten! 

Hoe kun je Sikkens verf het beste bewaren?

Als je Sikkens verf op de juiste manier bewaart, verleng je de houdbaarheid. We geven je daarom een aantal praktische bewaartips voor jouw Sikkens verf:

  • Verf van Sikkens bewaar je idealiter bij een constante temperatuur. Deze plek moet dan ook vorstvrij en bij voorkeur donker zijn. Denk bijvoorbeeld aan een voorraadkast, kelder of garage. Een onverwarmde schuur is een minder goed idee.
  • Bewaar Sikkens verf altijd, indien mogelijk, in de originele verpakking. Dat kan een blik of een emmer zijn. Je kunt huishoudfolie over de pot heen leggen en dan de deksel aandrukken. 
  • Met een sticker of viltstift kun je de datum van openen op de verpakking markeren. 
  • Tip: bewaar je de verf niet in de originele verpakking? Vergeet dan niet ergens het merk Sikkens, het type verf en de kleur te noteren. Dat voorkomt onduidelijkheid en kleurverschil bij een volgende keer dat je verf moet aanschaffen! 

Het bewaren van Sikkens verf

Zoals gezegd kun je Sikkens verf het beste in de originele verpakking bewaren. Houd er wel rekening mee dat wanneer het verfblik of de emmer halfleeg is, hier een hoop lucht bij komt. De Sikkens verf kan dan gaan indikken, soms ontstaat er zelfs een vel. Controleer met eerder genoemde tips of de verf nog bruikbaar is! 

Let er ook op dat je de randen van het blik goed schoonveegt, voor je het Sikkens blik of de emmer sluit. Verfresten zorgen ervoor dat de verpakking niet goed meer sluit en er teveel lucht bij komt. 

Het liefst werk je ook niet rechtstreeks uit het blik of de emmer. Maar gebruik je een verfbakstrijkvaatje of een Roll and Go. Zo zal er minder vervuiling zoals stof in het originele Sikkens blik of emmer terecht komen.

Wat doe je met Sikkens verf die te lang heeft gestaan?

Kom je er (helaas) achter dat jouw Sikkens verf te lang heeft gestaan, en niet meer bruikbaar is? Zonde! Verfresten mogen niet zomaar bij het restafval worden weggegooid. Je levert restanten altijd in bij het chemisch afval in jouw gemeente. Twijfel je of jouw Sikkens verf nog bruikbaar is? Ook dan kun je contact met ons opnemen en controleren we het samen!

Sikkens verf koop je natuurlijk bij Verfwebwinkel!

Ben je op zoek naar nieuwe Sikkens verf voor jouw klus? Sikkens verf bestel je bij Verfwebwinkel met kortingen tot wel 40%! Wij hebben een uitgebreid assortiment verf van het merk Sikkens, geschikt voor iedere schilderklus. Heb je vragen over de hoeveelheid verf die je nodig hebt, of het type? Neem dan eens contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!

*foto: Sikkens

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »