Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
30 Jul 2018 | Houten werkblad behandelen

Houten werkblad beschermen met Lacq Tungolie

Of je nu alleen binnen- of ook een buitenkeuken hebt: een houten werkblad geeft gelijk sfeer! Het enige nadeel is dat voedselresten, vet en vuil altijd direct in onbehandeld hout trekken. Het gevolg: lelijke plekken in je mooie blad. Om dit te voorkomen moet je het hout hiertegen beschermen met een goede olie. Lacq Tungolie is de perfecte olie voor deze klus. Collega Robin legt je in onderstaande video graag uit waarom en vertelt je gelijk hoe je deze klus het beste aanpakt!

 

Ging dat een beetje te snel en wil je de stappen nog eens rustig doorlezen? We hebben de belangrijkste punten uit zijn verhaal hieronder voor je op een rij gezet.

Lacq Tungolie: voedselveilige olie

De belangrijkste reden om een houten werkblad met Lacq Tungolie te beschermen, is dat deze olie voedselveilig is. Dit houdt in dat de olie niet schadelijk is voor oppervlakken waar voedsel op bereid wordt. Denk hierbij niet alleen aan houten werkbladen, maar ook aan houten snijplanken bijvoorbeeld. Je kunt dus met een gerust hart je barbecue voorbereiden op een werkblad dat is behandeld met Lacq Tungolie.

Houten werkblad voorbereiden

Voordat je Lacq Tungolie gaat aanbrengen, moet je de ondergrond voorbereiden. Onbehandeld hout hoef je alleen even stofvrij te maken. Reeds behandeld hout moet je eerst heel goed schuren om alle verfresten te verwijderen, waarna je het hout vervolgens alsnog stofvrij maakt. Dit doe je het makkelijkst met een schilderstoffer.

 

Benodigdheden voor deze schilderklus

Na het schuren en stofvrij maken, kun je Lacq Tungolie aanbrengen. Gebruik hiervoor een kwast van varkenshaar. De Tungolie kun je het beste in de Roll and Go gieten. Zo kun je de Tungolie makkelijk bij je houden en kun je met de kwast goed bij de olie. Vergeet tot slot geen beschermende handschoenen aan de te brengen tijdens de schilderklus!

 

Houten werkblad behandelen met Lacq Tungolie

Breng Lacq Tungolie met lange halen op het houten werkblad aan. Doe dit niet te dik, want overtollige olie kan niet goed in het hout trekken. Deze plekken kun je achteraf alleen nog verwijderen met terpentine. Klaar? Om er zeker van te zijn dat er geen overtollige olie meer op het werkblad ligt, ga je na het schilderen met een pluisvrije doek over het werkblad heen.

Tip! Hang de doek waarmee je de overtollige olie hebt weggehaald naderhand goed uit om ontbranding te voorkomen.

Wanneer de olie goed ingetrokken en opgedroogd is, is het houten werkblad klaar voor gebruiken. Veel kookplezier!

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »