Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
18 Mar 2020

Inleiding tot de kleuren van Farrow and Ball

We geven je graag kleurtips voor je schilderklus. Dit doen we aan de hand van de volgende thema’s:

  1. Inleiding tot kleur 
  2. Kleur tips 
  3. Kleursupplementen 
  4. Kleurenschema's 

Hieronder lichten we kort toe wat voor informatie je allemaal van ons kunt verwachten:

1. Inleiding tot kleur

In de inleiding tot kleur geven we een aantal handige tips voor het selecteren van de juiste kleur. Daarnaast adviseren we je om een verfkleur altijd eerst te proberen door middel van een sample pot. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan als een kleur toch niet helemaal is zoals je verwacht had.

2. Kleurtips voor je schilderklus

Vind je het moeilijk om een kleur te kiezen? Lees dan onze kleurtips. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om meerdere kleuren in een kamer te gebruiken? En wat doen koele en warme kleuren voor een ruimte? Je vindt het antwoord op deze en andere vragen in onze kleurtips.

Meerdere kleuren

Gebruik meer dan één kleur in een kamer om extra sfeer te creëren. Wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van Matchstick No.2013 op de muren, kan String No.8 worden gebruikt op het houtwerk en een sterkere kleur zoals Paw Cat’s No.240 of Mouse’s Back No.40 zou kunnen worden gebruikt op de meubels, de open haard of de boekenkasten.

Mouse's Back 40Mouse’s Back 40 Cat's Paw 240Cat’s Paw 240 String 8String 8
matschstick 2013Matchstick 2013    

Koele kleuren

In het algemeen maken koele kleuren een kamer groter en geven een meer formeel uiterlijk aan een kamer. Voor het creëren van een koel kleurenschema, probeert u kleuren zoals Strong White No.2001, Blackened No.2011, Skylight No.205, No.206 green ground, en Paviljoen Gray No.242. Om een kamer groter te laten lijken kiest u voor koele kleuren, maar pas op bij het gebruik van sterke tinten blauw en groen, hierdoor kan de ruimte kil aanvoelen. In normale situaties is een gematigde kleur groen of blauw, zoals Cooking Apple Green No.32, Light Blue nr. 22 of Blue gray No.91 het best.

Green Ground 206Green Ground 206

Skylight 205Skylight 205 Blackened 2011Blackened 2011
Strong White 2001Strong White 2001 Blauw Grijs 91Blue Gray 91 Light Blue 22Light Blue 22
Koken Appelgroen 32Cooking Apple Green 32 Pavilion Gray 242Pavilion Gray 242  

Warme kleuren

Warme kleuren laten een ruimte kleiner aanvoelen en geven een meer ontspannen gevoel. Als u hiernaar op zoek bent is de keuze oneindig en hoe sterker de kleur, hoe groter het effect. Probeer Picture Gallery Red No.42 Estate Emulsion of, voor de echt durfals, Radicchio nr. 96 in Full Gloss op uw muren. De combinatie van Joa’s White No.226 en Archief No.227 met Dimity No.2008 is ook een aantrekkelijk en warm kleurenschema.

Radicchio 96Radicchio 96 Picture Gallery Red 42Picture Gallery Red 42 Dimity 2008Dimity 2008
Archief 227Archive 227 Joa's White 226Joa’s White 226  

Rustige kleuren

Voor een rustgevende uitstraling kunt u het beste één neutrale kleur gebruiken. Contrasten en sterke kleuren leiden af en nemen het gevoel van rust weg. Als u een enkele kleur kiest, dan kunt u zich veroorloven om iets sterkere tinten te gebruiken zoals Savage Ground No.213, Stony Ground No.211 of Joa het Witte No.226 Dit zijn stuk voor stuk erg populaire kleuren.

Stony Ground 211Stony Ground 211 Savage Ground 213Savage Ground 213 Joa's White 226Joa’s White 226

Licht en ruimte creëren

Wanneer u licht en ruimte wilt creëren, gebruik dan de lichtste kleur voor het grootste oppervlak. Kies een tint donkerder voor het houtwerk, zo lijken de muren nog lichter.

Kleurbalans

Wilt u dat uw huis van kamer naar kamer mooi overloopt qua kleur, kies dan voor verfkleuren met dezelfde kleurbalans. Sterke kleuren zijn goed, maar denk erover na hoe ze zich tot elkaar verhouden. Zorg ervoor dat u tevreden bent met hoe het van kamer tot kamer overloopt en let op dat de kleuren niet met elkaar botsen. Een Stone Blue No.86 hal die leidt naar een Rectory Red No.217 woonkamer zal goed werken omdat de kleurbalans in evenwicht is.

3. Kleursupplementen

Kleur supplementen, in samenwerking met ‘Homes & Gardens magazine’.

Colour Made Simple

‘Colour Made Simple’ laat zien hoe verf het karakter van een kamer kan veranderen en staat vol met foto’s ter inspiratie voor de woonkamer, slaapkamer, badkamer en eetkamer. Door te werken met dezelfde ruimte, laat deze gids zien hoe kleuren uit het Farrow & Ball palet een neutrale, mooie of gedurfde look voor elke kamer kunnen creëren. Tevens vindt u hierin een hoofdstuk met de nieuwste toevoegingen aan de Farrow & Ball kleuren-kaart, met inbegrip van hun inspiratie en suggesties voor gebruik.
Klik hier om de online versie van ‘Color Made Simple’ te openen.

Feel good rooms

Deze inspirerende gids -voor het gebruik van kleur en het creëren van schema’s voor samenhang tussen de kamers onderling- laat u zien hoe kleur een unieke kracht is om verschillende stemmingen en emoties op te roepen met behulp van het Farrow & Ball palet. ‘Feel Good Rooms’ is een aanvulling op onze gids ‘Key looks with colour’, voortbouwend op het gebruik van kleuren en de verschillende kleurenpaletten, om sfeer en een bepaald gevoel op te roepen tussen de kleurenschema’s van verschillende kamers.

Klik hier om de online versie van ‘Feel Good Rooms’ te openen.

Key looks with colors

‘Key looks with colors is een geïllustreerde gids voor het gebruik van kleur in huis.U vindt hierin vijf secties, waarvan elk gericht is op een andere kleurgroep: wit, neutrale, zachte, donkere en sterke kleuren plus behang, beginnend met een fotocollage en gevolgd door twee pagina’s hoe u deze look met behulp van Farrow & Ball verf en behang kunt creëren. Ook vindt u een kleurenschema, tips over welke verf op welke ondergrond te gebruiken en informatie over onze milieuvriendelijke verf.

Klik hier om de online versie van ‘Key kijkt met Kleur’ te openen.

Lees hier meer over Homes & Gardens magazine hier.

4. Kleurenschema’s

Kleuren zijn op talloze manieren toe te passen. Voor het creëren van een bepaalde sfeer, kun je een kleurschema gebruiken. Zo laten we onder andere een industrieel, glamorous en natuurlijk kleurenschema zien. Afhankelijk van de gewenste sfeer kun je een kleurenschema voor jouw te schilderen ruimte selecteren.Wil je meer informatie over kleur? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »