Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
28 Oct 2016 | radiator

Je radiator lakken in 3 stappen

Stap 1: Radiatorlak een goede voorbereiding is het halve werk

Om je radiator te kunnen schilderen, moet hij afgekoeld zijn. Zet de radiator dus ruim voordat je gaat schilderen uit. Wanneer de radiator afgekoeld is, kun je hem gaan schuren. Zo maak je de oppervlakte mooi egaal. Roestplekken moet je extra grondig schuren, zodat de roest niet meer terug kan komen. Maak alles stofvrij en ontvet het te schilderen oppervlak goed. Vergeet niet om zaken die je niet wil schilderen goed af te plakken. Denk hierbij aan de muur achter de radiator, de vloer, de radiatorknop en de leidingen. Klaar? Dan kan de radiator geschilderd worden.

Stap 2: de radiator gronden en lakken

Voordat je gaat lakken, breng je eerst de grondverf aan. Let op dat je een grondverf gebruikt die goed hecht op metaal, zoals deze grondverf. Breng de grondverf aan met een viltroller. Deze viltroller kan veel verf opnemen, waardoor de verf goed verdeeld wordt. Voor lastig bereikbare plekken kun je een radiatorkwast gebruiken. Als de grondlaag droog is, kun je gaan lakken. Wanneer de grondlaag niet mooi glad is, moet je de radiator eerst nog even licht opschuren. Vervolgens kun je de laklaag op dezelfde manier aanbrengen als de grondverf. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk twee laklagen moet aanbrengen voor een mooi egaal resultaat. Gebruik hiervoor lakverf die geschikt is voor metaal of speciale radiatorlak. Op verfwebwinkel.nl vind je radiatorlak van diverse topmerken, zoals Little Greene, Farrow & Ball, Histor en Rust-Oleum.

Stap 3: Radiatorverf aangebracht, en nu?

Je radiator is nu helemaal geschilderd. Verwijder direct na het schilderen met radiatorlak de afplaktape. Zo voorkom je dat hij niet goed meer loskomt. Nadat de laklaag droog is, zie je pas wat voor transformatie de radiator heeft doorgemaakt. Hij ziet er weer als nieuw uit. Let op dat wanneer je de radiator weer gebruikt, hij een sterke verflucht af kan geven. Deze lucht verdwijnt gelukkig vanzelf.

Tip! Zet een schaaltje met azijn op de vensterbank bij je radiator. Dit neutraliseert de geur van de aangebrachte radiatorverf of radiatorlak.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »