Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
20 Sep 2017 | kinderkamer schilderen

Kinderkamer schilderen: creatief met Farrow & Ball verf

Een kinderkamer schilderen mag best op een creatieve manier gebeuren. Juist in de slaapkamer, speelkamer of studeerkamer van je kind kun je los met je creatieve ideeën. Vertaal ze naar mooie diepe verfkleuren met de pigmentrijke verf van Farrow & Ball. Farrow & Ball Modern Emulsion muurverf is de perfecte verf voor in de kinderkamer. Door het hoge pigmentgehalte van dit verfmerk wek je de muren van de kinderkamer als het ware tot leven. Bovendien is Modern Emulsion krijtverf goed wasbaar. Wel zo prettig als je kids de muur per ongeluk als kleurplaat hebben gebruikt! Ben je nog op zoek naar een creatief idee voor de kinderkamer? Wij helpen je graag op weg met een hoop kinderkamer ideeën van Farrow & Ball!

 

Kinderkamer schilderen met ‘lastige’ hoeken

Een kinderkamer schilderen met ‘lastige’ hoeken, zoals een zolderkamer, lijkt een enorme uitdaging. De hoeken en balken in een dergelijke ruimte lenen zicht echter perfect voor het gebruik van verschillende kleuren verf. De hoeken van de muren en balken delen de ruimte vanzelf in verschillende kleurvlakken in. Bekijk hieronder een paar voorbeelden van kinderkamers met ‘lastige’ hoeken die zijn geschilderd met Farrow & Ball verf ter inspiratie.

In plaats van het hellende dak in de kamer te verbloemen, is het juist versierd met brede strepen in verschillende kleurtinten die elkaar aanvullen. De Farrow & Ball kleuren die zijn gebruikt van boven naar beneden: Red Earth 64, Lulworth Blue 89 en Mouse’s Back 40.

Wanneer je Off-Black 57 op het plafond bij het bed toepast en met glow in the dark sterren beplakt, lijkt het net of je kind onder een sterrenhemel slaapt. Door de rest van de kamer All White 2005 te schilderen, creëer je een fris geheel.

Ook van een studiehoek of studeerkamer met ‘lastige’ hoeken kun je dankbaar gebruikmaken met kleur. De plank die de muur in tweeën deelt, is samen met het plafond en het onderste deel van de muur in het neutrale Blackened 2011 geschilderd. Het bovenste deel van de muur is geschilderd in Stiffkey Blue 281 en de aangrenzende schuine balk is Cook’s Blue 237. Boven het bureau is nog een vlak in Blazer 212 geschilderd voor een mooi contrast. Ondanks de verschillende kleuren, voelt de studieplek toch als een geheel.

Creatieve kinderkamer ideeën met Farrow & Ball verf

Is de kinderkamer bij jullie thuis juist een simpele kamer met rechte muren? Dan kun je nog steeds creatief zijn met verf! Er zijn meer kinderkamer ideeën dan een muur in een felle kleur schilderen. Sterker nog, zelfs met een neutraal kleurschema kun je in kinderkamers een speels effect creëren. Hoe? Met wall art aangebracht met verfslablonen. Fijn als je voorzichtig bent met het aanbrengen van kleur in huis! Om toch nog kleur in de kinderkamer te brengen, kun je het meubilair in de kamer in felle kleuren schilderen.

Door de muur met schuine lijnen in tweeën te delen, creëer je het effect van bergen op de muur. De bergen zijn in de kleur Purbeck Stone 275 geverfd en de achtergrond in Ammonite 274. Hetzelfde idee kun je uitwerken met een skyline van een stad.

Stippen zijn relatief makkelijk te schilderen op een muur. Bovendien heb je hiervoor maar een kleine hoeveelheid verf voor nodig, een Farrow & Ball sample pot is vaak al voldoende. Deze muur is geschilderd in Pale Powder 204 en de stippen zijn aangebracht in de kleur All White 2005.

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »