Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
20 Jan 2017 | kleur testen

Kleur zoeken, kleur kiezen, testen en beleven

Een kleur kiezen voor in je huis is en blijft een leuk maar in de praktijk vaak ook lastig en moeilijk klusje.
Hoe valt de kleur thuis uit? Hoe is de lichtinval? Kleurt het bij de andere kleuren in huis? In dit blog lees je hoe je de perfecte kleur kunt zoeken, kiezen en uit kunt testen.

In de winkel krijgen we steeds meer vraag naar kleuradvies. Online oriënteren wordt veel gedaan maar in de praktijk blijkt het vaak lastig on de juiste kleuren te vinden en te combineren omdat beeldscherminstellingen behoorlijke kleur afwijkingen met het uiteindelijke resultaat, met de echte verf, kunnen geven.

En je wil natuurlijk graag vooraf weten of het de kleur is die je verwacht, maar vooral wil je graag vooraf zelf zien hoe het eindresultaat bij je thuis gaat worden. Door eerst een kleur uit te testen met een proefpotje of Semppel heb je geen dure miskopen meer die in de schuur verdwijnen. Het bespaart dus tijd, geld en ergernis.

Kleur moet je immers zien en beleven om dé kleur te kunnen kiezen.

Wat de Engelse merken zoals Farrow and Ball en Little Greene al heel lang hebben, heeft Wijzonol nu ook op de markt gebracht. Proefpotjes en Samplepotjes om thuis de kleur te zien, voelen, ruiken en te beleven. Om te bekijken of het de kleur is die je verwacht, die je wil en vooral of het de kleur is die je mooi vindt.
Al deze kleurtesters bevatten echte muurverf. Dus als de kleur gekozen is, bevat het grote blik of emmer, dezelfde verf als de kleurtester die je gebruikt hebt.
Kwalitatief goede muurverf die goed dekt en zorgt voor een mooi eindresultaat in een prachtige kleur.

Wijzonol wijkt met deze nieuwe kleurtesters af van de traditionele verfblikjes en heeft een nieuw concept bedacht: Semppel, ‘echte verf door de brievenbus’.
Wijzonol gaat hierin mee met het hedendaagse online oriënteren en bestellen en kiest voor het bestelgemak voor de klant. Je kunt namelijk thuis vanuit je luie stoel op kleurbeleefje.nl je kleur keizen en je Semppels (kleurtesters) bestellen. Binnen 3 dagen heb je dan je kleurtester in de brievenbus liggen.

De Semppels van Wijzonol passen door de brievenbus en naast de kleurechte kleurtester zit er een kwastje en een verfbakje bij. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven en je kunt dus direct aan de slag.

Met een kleurtester (van Wijzonol, Little Greene en Farrow and Ball) kun je ongeveer 1 m2 schilderen, dus deze kleurtesters lenen zich ook uitstekend voor decoratieve uitingen op een wand, muurschilderingen of een wand vol strepen in diverse kleuren.

Op kleurbeleefje.nl kun je middels een geweldige grote kleurenwand kleuren uitkiezen en je Semppel bestellen. Naast je kleurtester, bakje en kwastje ontvang je ook nog een kortingsbon voor een Wijzonol muurverf of Wijzonol interieurlak die je later aan wil schaffen als je de ultieme kleur hebt gevonden.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Recente reacties

 • Verf Web Winkel

  Robin Bakx

  Beste Cynthia,

  De kleuren zou je kunnen laten maken in Muurverf mat testers: https://www.verfwebwinkel.nl/wijzonol-muurverf-mat-tester.html
  (Prijs staat aangegeven bij het product)
  De muurverf is te maken in de Histor kleuren dus dat moet geen probleem zijn.

  Alvast veel succes! -Robin

 • Cynthia Veldt

  Friday 20 / 01 / 2017

  Ik heb 5 histor kleuren waar ik een ttest monster van wil hebben. Het is voor op de muur. Is dat ook mogelijk? En wat zou dat kosten?

 • Verf Web Winkel

  Kristian Naalden

  Hoi Daan,

  De kleinste verpakking buitenmuurverf is 1 Liter. Voor binnenmuurverf is 0,25 ML de kleinste hoeveelheid die we verkopen.

 • Daan

  Friday 20 / 01 / 2017

  Wij hebben een vraagje, wij zijn van plan om de buitenkant van ons huis te schilderen is het ook mogelijk om testers te kopen voor buiten muurverf?
  Horen graag van u.
  Met vriendelijke groet,
  Daan Kruijs

Laat ook een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »