Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
20 Apr 2020

Kleuren mengen: meng meer dan 1000 kleuren van Sikkens en Wijzonol

De kleurkeuze van verf is een van de eerste stappen van jouw verfklus. Je wilt het liefst de perfecte kleur creëren voor elke situatie. Gelukkig kun je bij veel verfsoorten van Sikkens en Wijzonol eenvoudig kleuren mengen. Je hoeft enkel jouw kleuren te kiezen en in de fabriek wordt deze gemengd tot jouw favoriete kleur. Zo kun je met Sikkens en Wijzonol meer dan 1000 kleuren mengen en creëren. 

Kleur bepalen met kleurstalen

De makkelijkste manier om een kleur te kiezen, is met behulp van een kleurstaal. Dit zijn kleine kaartjes met exact de juiste kleur erop gedrukt. De kleurstalen van Sikkens en Wijzonol zijn enorm uitgebreid. Je vindt er meer dan 1000 (gemengde) kleuren met allemaal een unieke kleurcode.

Je kiest dus een kleur met behulp van een kleurstaal, geeft de unieke kleurcode door bij jouw bestelling en de kleur wordt exact zoals je hem hebt besteld bij jou thuis afgeleverd. Omdat de kleurkeuze enorm is, zit er altijd wel een kleur bij die past bij jouw verfklus. En omdat de kleurstalen van hoge kwaliteit zijn, is de kleur op de kleurstaal exact de kleur die je ontvangt. 

Kleuren laten mengen

Heb je alle kleuren bekeken, maar zit jouw favoriete kleur er niet bij? Dat kan. Als je opzoek bent naar een echt unieke kleur, kun je ervoor kiezen om kleuren te laten mengen. Dit gebeurt met een verfmengmachine. 

Houdt er rekening mee dat niet alle verfsoorten even goed te mengen zijn. Dat is ook de reden dat bepaalde verfsoorten niet in alle kleuren beschikbaar zijn. Dit komt doordat het belangrijkste bestanddeel van een verf niet de kleur, maar het bindmiddel is. Wanneer verfsoorten met elkaar gemengd worden, komt dit het eindresultaat niet altijd ten goede, omdat het bindmiddel niet goed zijn werk kan doen. 

Gelukkig zijn er voor Sikkens en Wijzonol kleuren talloze opties. Er is dus altijd een kleur te mengen - met een mengmachine - die helemaal past bij jouw wensen. 

Kleuren mengen doe het zelf: wel of geen optie?

Je kunt er voor kiezen om zelf kleuren te mengen. Dat is geen probleem, maar wel een uitdagende klus. Als je twee kleuren zelf mengt, houd er dan rekening mee dat je een verfsoort gebruikt die te verdunnen is met water of terpentine. Daarnaast is het voor grote oppervlakken niet aan te raden om zelf kleuren te mengen. Zelfs gemengde kleuren zijn namelijk niet meer te reproduceren. Wanneer je dus opnieuw gaat mengen, zal er vrijwel altijd een kleurverschil optreden.

Wij adviseren je graag over welke verfsoorten en welke merken mengbaar zijn. Wij kunnen je dan direct vertellen of je deze zelf kunt mengen of dat wij de kleuren het beste zelf kunnen mengen in onze mengmachine. Ook kunnen we je helpen met het kiezen van de juiste kleur uit de kleurstalen. Kom je niet uit het verf mengen? Kom dan langs in onze winkel in Roosendaal of stuur ons een bericht via WhatsApp

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »