Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
02 Feb 2017 | kwasten reinigen

Kwasten uitspoelen onder de kraan kan echt niet meer!

Kwasten uitspoelen onder de kraan is echt niet meer van deze tijd. Er zijn echt goede oplossingen voor om je kwasten te reinigen. Go!Paint Clean and Go werkt uitstekend om je kwasten milieuvriendelijk te reinigen.

 

Kwasten zijn tegenwoordig niet goedkoop. Zeker niet als je een kwast koopt met echte Chineese varkenshaar. Daar ben je zuinig op als schilder of geoefende doe-het-zelver.

Maar je moet je kwasten wel goed schoonmaken. Zeker als je gaat schilderen met een andere kleur. Of als je de kwast een tijdje niet meer gebruikt.

Bij heel veel doe-het-zelvers is er een misverstand over het schoonmaken van kwasten. Dit mag namelijk absoluut niet onder de kraan gebeuren. Er zijn goede professionele oplossingen voor het bewaren en uitspoelen van kwasten.

Go!Paint Clean and Go is een compleet systeem

Vooral watergedragen verf droogt tegenwoordig echt super snel, te snel. De kwast raakt daardoor vol met verf en schildert niet lekker meer. Dit is een klacht die wereldwijd klinkt over watergedragen verf, dus er verdwijnen veel kwasten in de prullenbak of ze worden eindeloos onder de kraan gereinigd.

Dat laatste lijkt geen probleem, maar er zitten in watergedragen verf heel veel stoffen die niet in het water thuishoren en niet detecteerbaar zijn voor de waterzuivering. Dus voorkom ten alle tijden dat je kwasten, rollers en bakken onder de kraan schoonmaakt.

De oplossing hiervoor is de Go!paint Clean and Go. Als je je kwast schoonmaakt in je Go!paint Clean and Go, dan zakt de verf onder het zeefje. Je haalt het zeefje weg, je haalt de zak uit je blik en je kunt het water wegspoelen en de zak met verfresten gewoon in de kliko gooien.

Acryl- en alkydverf schoonmaken

In de Go!paint Clean and Go kun je kwasten schoonmaken met Brush Cleaner. Dit is een speciale kwastenreiniger voor alkyd- en acrylverf. Die kun je gewoon door elkaar gebruiken, hoe makkelijk is dat!

 

Aan de blauwe ring zit een speciale rand waar je je kwasten aan af kunt strijken. Je kunt er ook kwastenclips aan klikken, zodat je jouw kwast in de Brush Cleaner kunt hangen om te laten weken.

Let op! Doe dit niet langer dan een paar uur. Daarna moet je actief je kwast gaan schoonmaken in de Go!paint Clean and Go.

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »