Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
01 Feb 2017 | lacq x10 vloerolie

Lacq Vloerolie X10, de vervanger voor Jotun Oxan Olie

Bijna half Nederland heeft een meubel of houtwerk in huis dat behandeld is met Jotun Oxan Olie. Door de nieuwe regelgeving omtrent Vluchtige Organische Stoffen (VOC2010) mag deze oxaanolie sinds 2010 echter niet meer geproduceerd worden. Jotun heeft daarom een alternatief op de markt gebracht: de Oxan Aqua. Dit is de watergedragen variant van de traditionele Jotun Oxan Olie. Maar wat als je liever met een product op terpentinebasis werkt? We hebben dit probleem uitgezocht en niet onbelangrijk: een alternatief product gevonden. Je leest er alles over in dit blog!

Alternatief op terpentinebasis voor Jotun Oxan Olie

Er is een alternatief product op basis van Vluchtige Organische stoffen dat wel aan de regels van de VOC2010 voldoet. Het alternatieve product dat over Jotun Oxan Olie aangebracht kan worden, komt van olie- en vernisfabriek Welgelegen van Vliegenthart B.V. in Tiel. Vliegenthart heeft een vloerolie op de markt gebracht die door de doe-het-zelver binnen gebruikt mag worden: de Lacq Vloerolie X10. Deze vloerolie is een blanke, transparante sealer die bestaat uit één component en uiterst krasvast is. Vloerolie X10 zorgt ervoor dat betonvloeren minder stoffig worden, houten vloeren beschermd zijn en ook meubels en dergelijke zijn beschermd.

 

Wat moet je weten over Lacq Vloerolie X10?

Lacq Vloerolie X10 is een prachtig en uiterst duurzaam product. Het zorgt ervoor dat de ondergrond beschermd is tegen vet en vuil, zodat dit niet in het oppervlak kan doordringen. Hierdoor zijn de met X10 Vloerolie behandelde ondergronden gemakkelijk schoon te houden. Zoals je van een vloerolie als deze mag verwachten, is hij uiterst krasvast. Dit komt door de toegevoegde polyurethaan. Je brengt de vloerolie gemakkelijk aan met een kwast, roller, zachte bezem of verfspuit.

 

Topproducten van Vliegenthart

Vliegenthart Lacq X10 Vloerolie is één van de prachtige producten van dit kleine Nederlandse bedrijf. Ze besteden bij Vliegenthart veel zorg aan hun producten en kiezen ook hun dealers met zorg uit. Ze leveren naast de X10 vloerolie onder andere ook milieuvriendelijke afbijtmiddelen, traditioneel gestookte jachtlak en speciale olie die veilig is voor het behandelen van houten ondergronden waar je eten op bereid. Stuk voor stuk topproducten. Zo glimt de jachtlak je bijvoorbeeld tegenmoet. Een hogere (of bollere, om in schilderstermen te blijven) hoogglans bestaat er niet!

 

Ervaar Lacq X10 Vloerolie zelf!

Lacq X10 Vloerolie is een mooi alternatief voor de Jotun Oxan Olie. De Lacq vloerolie is verkrijgbaar in handige gangbare verpakkingsformaten, zodat je vrijwel altijd een geschikte hoeveelheid kunt aanschaffen. Zo houd je niet steeds een half blik over wat je in de schuur te zet om vervolgens te vergeten en alsnog na jaren weg te gooien. Kortom: wij zijn fan van de Lacq X10 Vloerolie! Een mooie aanvulling in de verfbranche. Ervaar het zelf en shop de Lacq Vloerolie X10 online bij Verfwebwinkel!

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Recente reacties

 • Marcia

  Wednesday 01 / 02 / 2017

  Giesendag, ik ben nu al weken aan het Googlen op zoek naar een oplossing voor mijn keramisch parketvloer. We hebben een prachtige vloer gekocht, de Dakota Flaviker Avana keramisch parketvloer waar we qua look heel blij mee zijn. Wij hadden ons echter niet gerealiseerd dat de vloer zó ruw is dat de broeken en sokken van ons zoontje na 1x een middagje treinbanen bouwen op de vloer direct kapot zijn. We blijven niet aan de gang met nieuwe kleding kopen, dus willen nu toch wel een beschermende laag aanbrengen zodat de vloer wat minder ruw wordt en zijn kleding gewoon heel blijft bij het spelen. Is deze vloerolie hier ook geschikt voor? Ik hoop van harte dat iemand een tip heeft, want op dit moment hebben we bijna spijt van onze aankoop. Alvast bedankt voor de hulp!

 • Verf Web Winkel

  Robin Bakx

  Beste Jasper,

  Pigment zou ik bij de X10 vloerolie niet toevoegen, omdat dit een transparant product is en we niet precies weten wat voor soort pigment we dan toe zouden moeten voegen zonder dat het een negatieve reactie zal geven.

 • jasper

  Wednesday 01 / 02 / 2017

  Kan ik ook een pigment toevoegen om een te donkere betonvloer wat op te lichten?

 • Verf Web Winkel

  Kristian Naalden

  Hi Josephine,

  Bedankt voor je reactie. Vloerolie X10 is echter niet geschikt voor buiten. Alleen voor binnentoepassingen.

 • Josephine Bijloos

  Wednesday 01 / 02 / 2017

  Hallo, Artikel aandachtig gelezen.
  Maar kan het ook op een terras BUITEN gebruikt worden.
  Ik wil een terras behandelen tegen het huis, waar de stenen dof werden door 20 jaar regen...
  Dank bij voorbaat

Laat ook een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »