Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
19 Sep 2019

Farrow & Ball Colour by Nature: 16 nieuwe adembenemende kleuren van Farrow & Ball

Het prestigieuze Britse verfmerk Farrow & Ball introduceert vandaag haar Colour by Nature kleurenpallet. De Colour by Nature lijn bevat 16 uitzonderlijke, natuurlijke kleuren. Graag vertellen we je alles over deze prachtige nieuwe kleurencollectie van Farrow & Ball in dit blog!

Wat maakt Colour by Nature zo uniek?

De zestien kleuren zijn voornamelijk gebaseerd op de kleuren uit het kleurenboek Werner’s Nomenclature of Colours. Dit naslagwerk, dat in 1814 voor het eerst gedrukt werd, gaf vele ontdekkingsreizigers houvast om de kleuren van lokale flora en fauna goed te beschrijven. Charles Darwin gebruikte het dan ook bij zijn iconische wereldreizen op de HMS Beagle, waar hij vele bloemen, planten, dieren en insecten voor het eerst wetenschappelijk documenteerde. Deze documentatie, die zonder Werner’s meesterwerk een stuk lastiger was geweest, stelde hem instaat zijn baanbrekende boek On the Origin of Species te schrijven.

Farrow & Ball Colour by Nature

Samenwerking tussen Natural History Museum en Farrow & Ball

Het prestigieuze Natural History Museum in Londen heeft Farrow & Ball inzage gegeven in een van de nog bewaard gebleven exemplaren van Nomenclature of Colours. De originele druk is namelijk erg zeldzaam geworden. Daarnaast bekeek men andere unieke collectiestukken uit het museum om inspiratie op te doen. In samenwerking met het museum is er daarna een selectie gemaakt van zestien indrukwekkende kleuren die in de natuur voorkomen en nog niet te vinden waren in het 132 kleuren bevattende kleurenpallet van Farrow & Ball.

Farrow & Ball Colour by Nature

Colour of Nature: Prachtige natuurkleuren

Colour of Nature, de naam van deze lijn natuurkleuren, bevat unieke kleuren zoals Lake Red, de kleur van een rode tulp, Duck Green, de kleur van de nekvacht van een mannetjeseend, en Scotch Blue, de kleur onder de snavel van een mees. Dit waren slechts drie voorbeelden uit een verfpallet van maar liefst zestien verfkleuren. De collectie bevat bijvoorbeeld ook drie verschillende wit tinten, meerdere kleuren groen, een prachtige bruine kleur (Broccoli Brown) en een echt Nederlands tintje (Dutch Orange).

Bij het bekijken van kleurimpressies zal het je opvallen dat de kleuren vaak terug te vinden zijn in oude Britse herenhuizen, kastelen en villa’s. Ze misstaan echter niet in een modern interieur. Het mooie aan deze selectie kleuren is dat je ze goed met elkaar kunt combineren, wat een ongekend mooi eindresultaat oplevert.

Farrow & Ball Colour by Nature

Colour of Nature verfkleuren kopen

Alle zestien Colour of Nature kleuren zijn verkrijgbaar bij Verfwebwinkel in vijf verschillende afwerkingen zoals Modern Emulsion en Eggshell. Eerstgenoemde past bijvoorbeeld heel goed bij een modern interieur. Terwijl Eggshell weer beter te gebruiken is in een klassiekere setting. Welke kleur je ook kiest de nieuwe Farrow & Ball verfkleuren zijn een prachtige toevoeging voor het interieur.

Farrow & Ball Colour by Nature

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »