Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
01 Feb 2017 | lekkende dakgoot repareren

Lekkende dakgoot repareren met Fillcoat van Mathys

Een lekkende dakgoot heeft vaak nare gevolgen. Van schimmelplekken op de muur tot rottend houtwerk en een plas water in je huis. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten! Gelukkig is een lekkende dakgoot repareren een relatief eenvoudige klus. De Fillcoat van Mathys is een handige reparatieset met alles wat je nodig hebt voor dit project. Lees hier alles over het repareren van je dakgoot met de handige Fillcoat!

 

Fillcoat dakgootreparatie van Mathys

Fillcoat Fibres Waterproofing van Mathys is een handige reparatieset voor het waterdicht afwerken van dakgoten. In de set vind je alles wat je nodig hebt om de lekkende dakgoot te repareren. Fillcoat is een vezelversterkte coating die direct een einde maakt aan lekkage. De vezels in de coating zorgen ervoor dat de coating extra sterk, duurzaam en elastisch is. Bovendien kun je de fillcoat bij alle weersomstandigheden gebruiken, dus ook bij slecht weer. Wacht dus niet langer met het repareren van de lekkage, maar pak het lek direct aan met de Fillcoat van Mathys!

Ben je benieuwd wat er allemaal in de Fillcoat reparatiekit te vinden is? En wil je wel eens zien of het repareren van je dakgoot echt zo eenvoudig is? Oordeel zelf! Collega Robin laat het in onderstaande video namelijk allemaal zien.

 

Lekkende dakgoot repareren

Bij mij thuis heb ik laatst ook een lekkage gerepareerd met de Fillcoat van Mathys. Hieronder vertel ik je er alles over en vind je foto’s van deze klus.

Bij mij in de woonkamer zag ik een tijdje terug een schimmelplek zitten. Dat moest wel door een lekkage op het balkon komen. Toen ik op het balkon kwam, zag ik al snel dat het om een lekkage in de dakgoot ging. Daar ontbraken namelijk stukjes dakleer, waardoor ik direct tegen het beton aan keek. Dat beton zoog zich na elke bui steeds voller en voller, waardoor de muur steeds natter werd. Gevolg: een lelijke schimmelplek in de woonkamer.

Daar moest natuurlijk iets tegen gedaan worden! Ik ging aan de slag met de Fillcoat reparatiekit. Dat was ideaal, want hier zit echt alles in wat je nodig hebt voor het repareren van een lekkende dakgoot. Zelfs een roerhoutje en een wegwerpkwast! Dat roerhoutje is dan ook erg belangrijk om de vezels goed door de dakcoating te mengen. Vervolgens breng je de Fillcoat aan met de wegwerpkwast. Zelf heb ik een krom penseel gebruikt, zodat ik de coating verder in de afvoer kon aanbrengen.

Hieronder vind je een paar foto’s van de klus. Dankzij de Fillcoat van Mathys was mijn dakgoot repareren gelukkig een hele eenvoudige klus!

Zinken dakgoot repareren

Wil je een zinken dakgoot repareren? Ook dat kan met de Fillcoat van Mathys! Het beste is om eerst een laag Fillcoat aan te brengen. Vervolgens leg je daar het verstevigingsvlies op uit de reparatieset van Mathys. Tot slot breng je nog een laag coating aan. Zo is ook een zinken dakgoot gemakkelijk en optimaal te repareren!

Mathys Rust-Oleum Waterproof FillcoatMathys Fillcoat Fillcoat Dakgoot reparatiesetVezelversterkte FillcoatVezelversterkte Fillcoat voor reparatie van je dakgoot Afvoer in dakgoot reparerenVezelversterkte dakcoating   Dakgoot repareren  Afvoer van balkon repareren

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »