Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
01 Feb 2017 | hermadix

Mens- en Milieuvriendelijke verf voor binnen en buiten

Nu veel mensen zich bewuster worden van wat we op aarde aanrichten door onze leefwijze vond ik het interessant om eens te kijken wat het verfwereldje aan “goede”  producten aan te bieden heeft.
Als je een beetje zoekt kom je diverse soorten tegen maar ik beperk me in dit blog tot de gemakkelijk te verkrijgen merken Wijzonol OER verf,  Little Greene en Hermadix.
Van deze merken weet ik dat ze kwalitatief goed zijn en prettig is gebruik, en niet onbelangrijk: Dat je als klusser ook een mooi eindresultaat kunt krijgen met deze verf.

Diverse producten uit het assortiment van Little Greene voldoen aan NEN-EN 71-3:1995 en NEN-EN-ISO 14001:2004, dat is een hele mond vol om officieel een 100% kindvriendelijke verf (en dus veilige verf) te zijn.
Wijzonol OER verf is een lijnolie verf. Lijnolieverf is 100% duurzaam en milieuvriendelijk  omdat het enkel bestaat uit natuurlijke grondstoffen. OER lijnolieverf is prettig in de verwerking en geeft karakter aan het schilderwerk dankzij de karakteristieke kwaststreep die kenmerkend is voor lijnolieverf.
Net als Wijzonol is er nog een Nederlands bedrijf dat erg (mens- en)milieuvriendelijke producten op de markt heeft gebracht namelijk Hermadix.

Voor velen is Hermadix misschien bekend door de Bangkirai-olie en de vrolijke kleurtjes beits tuindecoratiebeits, maar sinds kort hebben ze een nieuwe binnen- en buitenlijn op de markt gebracht met verf voor op vloeren, trappen, meubels, steigerhout en ander tuinhout zoals hardhout of lariks.
Het grote voordeel van deze Hermadix mens- en milieuvriendelijke verf is dat het geen nare verflucht afgeeft, makkelijk verwerkbaar is en snel droogt.

 

Met de nieuwe productenlijn van Hermadix introduceren ze ook het eXtra Quick Dry Concept.
Met dit concept heeft Hermadix ingespeeld op de huidige samenleving. In een leven waarin snelheid, gemak en eenvoud niet meer weg te denken zijn komt Hermadix tegemoet met lakken, oliën en onderhoudsmiddelen die het klussen aangenaam maken; extra snel droog, makkelijk te verwerken en eenvoudig in onderhoud.

Uiteraard blijven de “oude” vertrouwde decorbeitsen in het assortiment en kunnen we met de tuindecoratiebeitsen en houtdecorbeitsen van Hermadix onze buitenhout in klassieke en in vrolijke kleuren schilderen op een manier die duurzaam en vriendelijk is; door de natuurlijke samenstelling wordt het milieu namelijk ontzien en je gezondheid niet aangetast. Bovendien is de Houtdecor beits een van de enige beitsen met een Milieukeur. Een traditionele kwaliteitsverf maar dan zonder ongezonde oplosmiddelen, die het hout duurzaam beschermt en niet kan bladderen. Wie wil dat nu niet?

Watergedagen verf voor buiten??  Hoor ik het je denken. Nog lang niet alle bekende fabrikanten zijn zo ver dat ze voor buiten een watergedragen product op de markt kunnen brengen. Maar watervrees is niet nodig. Diverse onderzoeken hebben bewezen dat watergedragen verven net zo sterk en duurzaam kan zijn als de traditionele verven die we gewend zijn, als je maar het juiste product kiest.

En als we dan toch zo goed bezig zijn dan maken we de kwasten en rollers natuurlijk ook schoon zoals het hoort...... niet onder de kraan......dat kan echt niet meer!

De slogan van vroeger: een beter milieu begint bij jezelf….. kan nu dus ook met je schilderwerk.

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »