Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
03 Jun 2020

Muren magnetisch maken met magneetverf

Sommige muren hebben een extra touch nodig. Met magneetverf verander je binnenmuren eenvoudig in een multifunctioneel oppervlak. Denk aan to-do lijstjes in de werkkamer, eetschema’s in de keuken of gezellige foto’s in de eet- of woonkamer. Met magneetverf maak je binnenmuren in een handomdraai magnetisch. Hoe dat werkt, lees je hier!

Hoe werkt magneetverf?

Magneetverf werkt eigenlijk vrij simpel: magneetverf bevat ijzerdeeltjes. IJzer is magnetisch en op die manier kun je dus met magneten van alles op je muur bevestigen. Een leuke vakantiekaart, de uitgeprinte weekplanning of foto’s van de kids. De meeste soorten magneetverf, zoals Finess Magneetverf kun je trouwens ook toepassen op andere ondergronden dan steen en beton. Zo maak je ook van je houten of kunststof deur eenvoudig een magnetisch oppervlak! 

Magneetverf aanbrengen 

Magneetverf breng je aan op dezelfde manier als reguliere soorten verf. Je dient van te voren het oppervlak glad en schoon te maken. Als je magneetverf wilt aanbrengen op een zuigende ondergrond, kun je het oppervlak het beste eerst bewerken met een grondverf. Doe je dit niet, dan verliest de magneetverf mogelijk haar magnetisme. 

Voor het beste effect met een sterke magnetisch kracht breng je minimaal 3 lagen magneetverf aan. In drie lagen verf je ongeveer 1,5 tot 2 m2 per liter. Voor een muur van 6 m2 heb je dus minimaal 3 liter magneetverf nodig.

Extra tips voor magneetverf

Wil je jouw magnetische muur echt helemaal multifunctioneel maken? Werk de met magneetverf bewerkte ondergrond dan af met bijvoorbeeld schoolbordverf of whitebordverf

Met schoolbordverf maak je van je muur een echte klassieke eye-catcher. Naast papier en karton bevestigen met magneten, kun je dankzij nabewerking met schoolbordverf ook (aan)tekeningen maken op de muur met schoolbordkrijt. Ga je liever aan de slag met whiteboardmarkers? Gebruik dan whiteboardverf voor hetzelfde effect. 

Liever enkel een magnetische muur of deur? Magneetverf is enkel te verkrijgen in de kleur grijs, maar je kunt magneetverf altijd overschilderen met een reguliere binnenlak. Houd hierbij rekening dat wanneer je magneetverf overschilderd, de laag een beetje magnetische kracht verliest. Breng dus altijd voldoende lagen magneetverf aan en gebruik extra sterke magneten. 

Magneetverf kopen  

Wil jij jouw deuren of muren multifunctioneel maken met magneetverf? Bestel jouw magneetverf dan vandaag nog bij Verfwebwinkel. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, betekent dezelfde dag nog verzonden. Zo kun jij snel aan de slag!

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »