Kristian Naalden van Verfwebwinkel

Geschreven door: Kristian Naalden

Shop online
31 Jan 2017 | dekkende voorstrijk

Muren voorstrijken in kleur

Muur voorstrijken onzin? Zeker niet! Maar die extra handeling lijkt met normale voorstrijk altijd zo weinig uit te halen! Na het aanbrengen van het voorstrijkmiddel moet je immers nog meerdere lagen muurverf aanbrengen voor een goede dekking. Wist je echter dat er ook voorstrijk in kleur op de markt is? Met gekleurde voorstrijk kom je sneller tot een mooi eindresultaat, omdat je minder lagen muurverf aan hoeft te brengen. Kun je eindelijk gelijk je muur voorstrijken in de kleur die je wilt! Lees gauw hoe je dat voor elkaar krijgt.

Wanneer voorstrijk gebruiken?

De eerste vraag is natuurlijk of de muur die je wil schilderen voorstrijk nodig heeft. Onbehandelde steenachtige ondergronden zijn vaak licht poederend, poreus en hebben een sterk zuigend vermogen. Daarom dienen dit soort ondergronden eerst voorgestreken te worden. Denk bijvoorbeeld aan nieuw gestucte muren. Doe je dit niet, dan krijg je geen mooi glad schilderresultaat en kun je blijven schilderen. Onbehandelde stenen muren moeten dus altijd eerst worden voorgestreken.

Hoe weet ik of ik voorstrijk moet gebruiken?

Twijfel je of jouw muur nog voorgestreken moet worden? Er is een simpel trucje om dit te testen. Ga met een schone, natte spons over de muur. Trekt het vocht van de spons meteen in de muur? Of geeft de muur kleur af op je spons? Dan is er sprake van een zuigende en / of poederende ondergrond. Jouw muur heeft nog een laagje voorstrijkmiddel nodig voordat je met muurverf aan de slag kunt!

Transparante voorstrijk

Voorstrijkmiddel is meestal wit van kleur maar droogt transparant op. Hierdoor moet je na het voorstrijken van een muur vaak nog meerdere lagen muurverf aanbrengen, voordat de kleur goed dekt. Niets is zo frustrerend als een witte muur voor te strijken met transparante voorstrijk, wetend dat er een duidelijke kleur op gaat komen waarvan je nog meerdere lagen aan moet brengen.

Muur voorstrijken in kleur

Wijzonol heeft echter een oplossing voor deze frustratie! Zij hebben de SPS Wall-Primer Muurvoorstrijk op kleur op de markt gebracht. Deze dekkende voorstrijk is in vrijwel alle kleuren te mengen. Ideaal, omdat je muur al tijdens het voorstrijken de kleur krijgt die hij uiteindelijk moet worden. De aankleurbare voorstrijk van SPS heeft echter meer voordelen. Dit voorstrijkmiddel is namelijk een muurvoorstrijk en muurverf in een. Hierdoor wordt het aantal lagen muurverf dat je nog aan moet brengen met minimaal een laag vermindert. Daarmee bespaar je dus tijd en geld!

 

Aankleurbare muurvoorstrijk van SPS is leverbaar in allerlei kleuren en kan dus in precies dezelfde kleur als je muurverf worden geleverd.

Tip! Kies voor net een andere kleurtint voorstrijk dan je muurverf, zodat je goed ziet waar je nog moet schilderen. Ook kun je zo in de gaten houden of je dekkend genoeg schildert.

Hoe lang moet voorstrijk drogen?

Nadat je je muur met SPS Wall-Primer Muurvoorstrijk op kleur hebt geschilderd, kun je na ongeveer vier tot zes uur een nieuwe laag aanbrengen. Als je vroeg genoeg begint, kun je dus twee lagen op een dag aanbrengen! Succes met je muur voorstrijken!

 

Ontvang een gratis kleurenwaaier

Een kleurenwaaier helpt je bij het kiezen van een verfkleur! Bekijk de kleurenwaaiers van onder andere Farrow & Ball, Wijzonol, Sigma, Sikkens en de RAL-kleuren op Verfwebwinkel.

Ontvang jouw kleurenwaaier!

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »